Zwart TV Wandmeubel TOSIZE met spots, door Lisanne

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Lisanne

Lisanne

NL

Gemiddeld

7 minuten

Lisanne deelt op deze pagina haar stijlvolle DIY-project van het maken van een zwart TV-wandmeubel met geïntegreerde spots. Ze geeft gedetailleerde stappen en handige tips om dit moderne en functionele meubel te realiseren. Met haar aanpak heeft Lisanne een eigentijds en strak TV-wandmeubel gecreëerd, perfect voor een gestroomlijnde entertainmentruimte. Volg haar stappen en maak je eigen zwarte TV-wandmeubel voor een chique uitstraling in je interieur.

Omschrijving van Lisanne

Wilden graag een perfect op maat gemaakt TV wandmeubel voor in onze woonkamer. Ons wensenlijstje: alles op maat, alle boxen voorzien van smart verlichting, alle boxen precies gemaakt voor onze spullen, deurtjes met soft close, een kleur van onze keuze, een gat groot genoeg voor onze TV, gaatjes op de juiste plek voor stekkers en een verder uitstekende onderkant voor elegantie. Na een flink aantal offertes te hebben opgevraagd met astronomische kosten, besloten we dit zelf als project op te pakken. We zijn best handig, maar hebben niet alle benodigde gereedschappen om zo’n project van A-Z uit te voeren. OPMAATZAGEN.nl bleek de perfecte oplossing te bieden om ons droommeubel te realiseren met de TOSIZE tool. En we zijn megablij met het uiteindelijke resultaat en hebben enorm veel plezier beleefd aan het creatie proces!

Hoe ik dit project gemaakt heb

We zijn eerst aan de slag gegaan met ons wensenlijstje, zoals boven geschreven. Toen zijn we alles wel 100 keer op gaan meten; de ruimte waar het meubel moest komen, maar ook alles wat erin moest passen. Let op: door wat wij hebben gedaan moet je rekening houden met het wegnemen van de boven- en onderkant van de pilaren. Op basis daarvan zijn we gaan schetsen en aan de slag gegaan met de TOSIZE tool. We liepen echter tegen twee problemen aan: onze TV was te groot was voor de ruimte die je in de tool daarvoor kon realiseren en we wilden dat de onderkant verder uitstak dan de rest van het meubel en ook dat kon niet.

De oplossing: 4 losse meubels bestellen en die aan elkaar bevestigen. Je kunt in de schetsen en in de foto’s zien hoe de 4 losse delen zien en hoe ze uiteindelijk samen zijn gekomen tot één geheel. Alles invoeren in de tool was goed te doen, maar kostte wel even wat tijd omdat alles heel precies moest. Toen de bestelling binnen kwam konden we eindelijk aan de slag. We zullen hieronder ons stappenplan toelichten. We hebben nog best wat werk verricht om alles perfect naar onze wensen te maken.

Stap 1: Sorteren

Al het hout komt op één palet en is gegroepeerd, maar je moet daarna even goed ordenen wat bij welk deel van het meubel hoort. Scheelt veel ruimte en tijd.

Stap 2: Alle stukken hout afzonderlijk en elektrisch schuren.

Dit is een flinke klus, maar gaat enorm veel tijd schelen later in het proces. Door het te doen voor alles in elkaar zat is het een stuk makkelijker, preciezer en kon het buiten (geeft ook weer minder troep).

Stap 3: De meubels in elkaar zetten.

Dit was het makkelijkste en snelste van het hele proces. Alles is genummerd en de gaten voor de deuvels zijn voorgeboord. Met wat bijgeleverde lijm gaat alles perfect samen. Wij zijn begonnen met de onderste unit, toen de twee pilaren en als laatste de boven unit. Let op: voor een elegant effect hebben we van de pilaren de onder- en bovenkant weggelaten. Anders ziet het er net wat minder vloeiend uit. Je zult wel nog een klein stukje van de achterkant van de meubels weg moeten zagen, anders steekt het hout net wat te ver uit om perfect aan te sluiten op de boven en onder unit.

Stap 4: De vier meubels samenvoegen.

Dit vergt wat geduld, denkwerk en mankracht. Omdat je de boven- en onderkant van de pilaren hebt weggelaten, zijn ze niet erg stabiel. Je moet ze daarom met lijm aan de onderkant bevestigen en goed laten drogen voor je de boven unit erop zet. De bovenunit is best zwaar en wij hebben hem erop getild met z’n tweeën door hem steeds op een hoger iets te laten rusten voor we verder tilden. Ook hier zie je foto’s van. Als de lijm van de pilaren goed gedroogd is, kan je de boven unit erop plaatsen.

Stap 5: Alles aan de achterkant van het meubel versterken.

Met metalen verbindingen en schroefjes hebben we aan de achterkant van het meubel alles nog extra aan elkaar bevestigd voor extra stevigheid. Die kun je gewoon kopen bij Gamma.

Stap 6: TV-nis versterken

Wij hebben ervoor gekozen om waar de TV komt nog een backboard aan te brengen. Je kunt ook besluiten dit niet te doen. Dan zie je gewoon de muur. Maar wij wilden dit dezelfde kleur hebben. Je kunt hiervoor een paar losse spaanplaten kopen bij Gamma en deze aan elkaar bevestigen en vervolgens aan de achterkant vastmaken aan het meubel.

Stap 7: Alle gaten en naden vullen en weer schuren.

Voor een zo mooi mogelijke finish hebben we alle naden gesmeerd met houten vulmiddel en dit vervolgens met heel erg veel geduld weer geschuurd. Je boort ook nu al voor het schuren ook in alle boxen waar je een spot wilt een gaatje voor het draadje. Het schuren duurt even, maar is voor de finish ontzettend de moeite waard.

Stap 8: Grondverf

Hiervoor het hebben we de witte grondverf primer voor binnen van Gamma gebruikt. Voor je gaat schilderen, eerst even alles afnemen zodat er geen restjes aanwezig zijn. Ook hebben we de binnenkant van de kastjes en de grond goed afgeplakt. Voor de beste finish gebruik je een kleine lakroller voor de grote stukken en een goede ronde kwast voor de hoekjes. Wij hebben twee lagen grondverf gedaan en ertussen schuur je weer alles met heel veel geduld en neem je alles weer af met een doekje.

Stap 9: Schilderen

Na het schuren van de laatste grondverf laag kun je gaan schilderen. Wij hebben gekozen voor de kleur Green Smoke van het merk Farrow & Ball, de Estate Eggshell 2,5 liter. Dit was ruim genoeg. Met het kleinere formaat pot haal je het niet. We hebben vervolgens vier lagen verf geschilderd en genoeg tijd genomen om tussendoor te laten drogen.

Stap 10: verlichting plaatsten

Wij hebben gekozen voor de smart spots van Ikea: de Mittled. Je bevestigt de spots waar je de gaatjes hebt geboord volgens de gebruiksaanwijzing en zorgt vervolgens dat aan de achterkant van het tv meubel alle draden goed bevestigt zijn. Wij hadden een van de kastjes in de onder unit waar een stekkerdoos zat waar alle draden naartoe liepen en ook alle stekkers van het meubel uitkwamen. We hebben veel research gedaan naar opties voor verlichting, maar dit is simpel, effectief en elegant.

Stap 11: De deuren bevestigen in de kastjes

Dit doet je als laatste. Maar zorg wel dat ze steeds meegaan in elke schuur en schilderbeurt. Dit scheelt een hoop aan het eind.

Stap 12: Aan de muur bevestigen en inruimen :)

We zo ontzettend blij met het resultaat! Eigenlijk was het in elkaar zetten van de pakketten van OPMAATZAGEN.nl het allermakkelijkste van het hele proces. Het succes heeft hem voor ons in twee dingen gezeten: heel veel tijd nemen voor het plannen/schetsen van het meubel en heel veel tijd nemen voor vullen/schuren/schilderen. Daarnaast maakten de spots het hele verhaal helemaal af. We hadden het eindresultaat onmogelijk behaald zonder de TOSIZE oplossing van OPMAATZAGEN.nl. Het heeft voornamelijk veel van onze eigen tijd gekost, maar iedereen die een krukje in elkaar kan zetten, kan deze oplossing gebruiken. Ook al het werk dat wij er bovenop hebben gedaan is voor de basis-klusser haalbaar. Je moet er alleen de tijd en de zin hebben.

Dus kortom: heel veel klusplezier!

Afmetingen van mijn DIY project

255,0 cm breed 232,0 hoog en 50,0 cm diep

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 1.905,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle meubels bekijken