Zelfgemaakte kerstboom van hout voor kerstdorp, door Jennie

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jennie

Jennie

NL

Gemiddeld

2 minuten

In dit DIY project beschrijft de man van Jennie hoe hij voor haar een houten kerstboom heeft gemaakt, zodat zij haar kerstdorp hierop kan uitstallen. Hiervoor heeft hij multiplex in cirkels van verschillende groottes laten frezen. Lees meer over zijn aanpak hieronder.

Omschrijving van Jennie

Ik heb voor mijn vrouw een kerstdorpboom gemaakt, een houten boom waar ze haar kerstdorp op kan zetten. Mijn vrouw is gek van kerst. En zo kan het complete dorp erop en is nog ruimte voor meer. Hij staat bij ons op de eettafel maar dat hoeft uiteraard niet. Dit hebben wij gedaan omdat we meerdere honden hebben. En dan is dat niet echt handig anders houd ze geen dorp meer over. Mijn vrouw is er in ieder geval erg blij mee.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De ronde schijven op maat laten zagen van rond 80 naar rond 30. In het midden uitgemeten waar de gaten moeten komen van de paal. Ik heb daarvoor een mal gemaakt van de betreffende paal. De schijven op elkaar gelegt precies uitgemeten. Mal op de bovenste afgetekend. De ronde kantjes van de balk geboord door alle paten heen behalve de onderste. Daarna de rest gezaagd waar de paal door heen kan. Per laag verstevigd met hoeklijntjes. Alles wit geverfd. Gaatjes geboord in de randen en de takken rondom vast gezet met tiewraps. Onder de boom heb ik kleine pootjes gezet maar hoeft niet.

Afmetingen van mijn DIY project

Mijn boom is onder rond 80,0 cm boven 30,0 cm
Tussenschijf 1 is 40,0 cm.
Schijf 2,3,4 zijn 30,0 cm en tussen de 4e en laatste schijf 25,0 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken