Zelfgemaakte kerstboom met kerstdorp van op maat gezaagd MDF, door Fien

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

F.c.h.

F.c.h.

NL

Makkelijk

2 minuten

In dit DIY project zie je het resultaat van een kerstboom, gemaakt van op maat gefreesde cirkels van MDF. Op deze manier is er ruimte om de boom aan te kleden met het verzamelde kerstdorp. Een ontzettend creatief idee voor de feestdagen! Lees hieronder meer over de aanpak van dit project.

Omschrijving van F.C.H.

Wij waren de kerstboom beu en hebben die verkocht. Dit jaar wilden we wat nieuws, een "kerstboom" van ronde platen met tafereeltjes er op. Het geheel moest makkelijk op te bouwen, en weer af te breken zijn. daarnaast wilde ik het niet te zwaar hebben, daar het ook eenvoudig op te bergen moet zijn. In dit geval heb je 6 ronde platen met een gat in het midden, dus eenvoudig tegen de muur te hangen. Alles is ook weer simpel in elkaar te zetten.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Een boom van 6 circels maken zonder "werkplaats" is toch lastig. Heel even googlen, en ik kwam OPMAATZAGEN.nl tegen. De enige waar je grote en kleine projecten kan realiseren. Ook de enige waar ik 6 verschillende formaten op kon geven, die dan als één bestelling gemaakt konder worden. De 6 circels van 100-90-80 enz tot 50,0 cm doorsnede van 9mm MDF moesten perfect rond zijn, en dat kan ik niet zelf. Gelijk een gat van rond 35mm in het midden laten maken. Alles voor een verassend lage prijs. In het midden een houten 35mm paal, met tussen de cirkels een pvc afstandsbus van 40,0 cm. Voor de stevigheid, dit op 3 gelijke afstanden gedaan met een 19mm pvc buis, met afstands bussen van pvc 22mm hier over geschoven. boven en onder zijn de 19mm buizen dmv een stalen muurplug vast gezet aan de bovenste en onderse plaat. Het geheel is hierdoor weer vrij eenvoudig uit elkaar te halen en op te bergen. Helaas heb ik verder geen foto`s gemaakt, maar dit is een reuze eenvoudig klusje (op de tafereeltjes na). Mits je natuurlijk perfect ronde circels hebt. En dat heb ik voor een leuke prijs voor elkaar gekregen dankzij OPMAATZAGEN.nl en dan aankleden maar.

Afmetingen van mijn DIY project

De maten zijn rond, diameters, 100,0 / 90,0 / 80,0 / 70,0 / 60,0 / 50,0 cm.
Totale hoogte, zonder pootjes 208,1 cm.
Tussen de platen zit 40,0 cm ruimte

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van F.c.h. en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 129,60


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken