Zelfgemaakte boekenkast van vuren met piano, door Dirk-Jan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Dirk-Jan

Dirk-Jan

NL

Bovengemiddeld

1 minuut

Op deze pagina deelt Dirk-Jan zijn ervaring met het maken van een zelfgemaakte boekenkast met een piano-element. Hij geeft handige stappen en tips voor dit bijzondere project. Met zijn DIY-aanpak heeft Dirk-Jan een unieke boekenkast gecreëerd die niet alleen functioneel is, maar ook een artistiek element bevat. Volg zijn stappen en maak je eigen boekenkast met een speels en muzikaal tintje.

Omschrijving van Dirk-Jan

Een boekenkast met daarin de piano over een groot deel van de langste muur in de woonkamer. Meeste hout via opmaatzagen.nl, een beetje van de bouwmarkt en twee profiellijsten via een houtzagerij.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Gestart met het maken van schetsen waarin het idee om een boekenkast en de piano in één kast onder te brengen tot een (voor ons) mooie en bruikbare kast zou leiden. Met daarnaast plek voor de geluidinstallatie en LP's. Verder wilden we een strak lijnenspel, waar dan wel alles goed paste. Na de schets dit omgezet in werktekeningen. Vervolgens het hout in twee partijen besteld bij opmaatzagen.nl. Eerst het frame gemaakt. Daarna de planken erin gelegd. Boven- en onderaan een gefreesde profiellijst geplaatst. We hebben de kast wit gekleurd met Osmo oliebeits (sneeuwwit).

Afmetingen van mijn DIY project

420 x 238 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Dirk-Jan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 526,02


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken