Zelfgemaakte boekenkast van vuren met piano, door Dirk-Jan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nlStart direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Dirk-Jan

Dirk-Jan

NL

Bovengemiddeld

1 minuut

Samenvatting

Op deze pagina deelt Dirk-Jan zijn ervaring met het maken van een zelfgemaakte boekenkast met een piano-element. Hij geeft handige stappen en tips voor dit bijzondere project. Met zijn DIY-aanpak heeft Dirk-Jan een unieke boekenkast gecreëerd die niet alleen functioneel is, maar ook een artistiek element bevat. Volg zijn stappen en maak je eigen boekenkast met een speels en muzikaal tintje.

Omschrijving van Dirk-Jan

Een boekenkast met daarin de piano over een groot deel van de langste muur in de woonkamer. Meeste hout via opmaatzagen.nl, een beetje van de bouwmarkt en twee profiellijsten via een houtzagerij.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Gestart met het maken van schetsen waarin het idee om een boekenkast en de piano in één kast onder te brengen tot een (voor ons) mooie en bruikbare kast zou leiden. Met daarnaast plek voor de geluidinstallatie en LP's. Verder wilden we een strak lijnenspel, waar dan wel alles goed paste. Na de schets dit omgezet in werktekeningen. Vervolgens het hout in twee partijen besteld bij opmaatzagen.nl. Eerst het frame gemaakt. Daarna de planken erin gelegd. Boven- en onderaan een gefreesde profiellijst geplaatst. We hebben de kast wit gekleurd met Osmo oliebeits (sneeuwwit).

Afmetingen van mijn DIY project

420 x 238 cm

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Dirk-Jan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1 item in totaal

€ 440,31


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken