Thuiswinkel Waarborg

Zelfgemaakt TV meubel van Multiplex Hardhout, door Gertjan

Zelfgemaakt TV meubel van Multiplex Hardhout, door Gertjan
Zelfgemaakt TV meubel van Multiplex Hardhout, door Gertjan
Zelfgemaakt TV meubel van Multiplex Hardhout, door Gertjan
Zelfgemaakt TV meubel van Multiplex Hardhout, door Gertjan

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Gertjan heeft een TV meubel zelfgemaakt van op maat gezaagd Multiplex Hardhout. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder!

Het TV meubel van Gertjan

Zelfgemaakt TV meubel op jouw to-do lijst staan? Laat je inspireren door Gertjan! Hij heeft een TV meubel gemaakt van Multiplex Hardhout. Hiervoor heeft hij alle onderdelen op maat laten zagen bij OPMAATZAGEN.nl. Na montage en een goede, zwarte afwerklaag is dit het resultaat. Mooi! Gertjan heeft dit meubel helemaal zelf ontworpen en daar zelf een zaaglijst voor gemaakt. Dit kan jij ook eenvoudig zelf doen. Hoe? Hier zijn een aantal dingen waar je op kunt letten:

  • Teken jouw meubel altijd eerst uit, dan weet je precies welke onderdelen je nodig hebt.
  • Bedenk altijd goed waar je jouw meubel wilt gaan plaatsen. Dit is niet alleen belangrijk voor de afmetingen van jouw meubel, maar kan ook een belangrijke factor zijn voor het kiezen van het juiste plaatmateriaal.
  • Moeten de randen nog afgewerkt worden? Plaatmateriaal kan scherpe randen hebben. Voor de veiligheid en de kwaliteit van jouw meubel is het dus handig om de kopse kanten af te laten werken. Hier zijn veel mogelijkheden voor, bedenk dus van tevoren wat je met de kopse kanten wilt doen.
  • Hoe ga je jouw meubel monteren en heb je daar alles voor? Mocht je nog accessoires nodig hebben kun je die namelijk gelijk meebestellen.
  • Hoe ga je het meubel afwerken? Ga je voor een transparante laklaag? Of geef je het materiaal een kleur?

Bestel al jouw benodigdheden bij OPMAATZAGEN.nl!

Werken met Multiplex Hardhout

Voordat je met hardhouten multiplex aan de slag gaat zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten. Multiplex Hardhout is een multiplex variant die gemaakt is van tropisch hardhout. Multiplex wordt gemaakt meerdere dunne (fineer)lagen van hout. Om de stevigheid van het materiaal te versterken worden deze lagen kruislings verlijmd. Het hardhout wat wordt gebruikt tijdens dit proces is erg hard, vandaar de naam, waardoor er minder lagen zijn bij deze variant dan bij andere multiplex varianten. Hierdoor kan multiplex hardhout alleen worden toegepast in droge en vochtige ruimtes binnenshuis, hoewel hardhout van zichzelf relatief goed tegen vocht kan.

Bekijk Multiplex Hardhout in de webshop

Een TV meubel op maat bestellen

Wil jij ook een zelf ontworpen TV meubel, maar ben je niet zo’n kluskoning(in)? Bestel dan een TV meubel op maat met onze maatwerk configurator! Deze onderdelen verpakken wij als één pakket waarin alle schroeven en andere accessoires bij in zitten, samen met een handleiding. Alle onderdelen schuif je thuis gemakkelijk in elkaar, je hoeft alleen nog maar te schroeven voor extra stevigheid. Als je deurtjes, lades of kleppen in je kast hebt worden alle onderdelen alvast gemonteerd, waardoor je ze makkelijk vastklikt. Zo kan iedereen een meubel ontwerpen en maken!

Bestel jouw TV meubel op maat!

Geen resultaten gevonden