Zelfgemaakt hifi audio- en tv-meubel van MDF, door Ad

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Ad

Ad

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Ad

Een stevig hifi audio TV meubel van 22 mm MDF gemaakt dat past bij de tevens zelfgemaakte luidspreker boxen. Het meubel heeft dezelfde breedte als de televisie (zie ook de foto van de oude situatie). Meubel moest sterk genoeg zijn om de tv en de versterker (17 kg) trillingsvrij te kunnen dragen. Tevens moet de versterker zijn warmte kwijt kunnen vandaar dat er 14 cm ruimte boven de versterker zit. Tot slot wilde we de TV zo laag mogelijk (veel mensen hebben hun tv veel te hoog hangen, is optisch mooi maar niet prettig om lang naar te kijken).

Hoe ik dit project gemaakt heb

Eerst diepte (45 cm), breedte (ca 148 cm) en hoogte (ca 56 cm) van het meubel bepaald. Besloten om het boven blad 55 cm diep te maken zodat tv zo ver mogelijk tegen de muur kan er er ruimte is van 10 cm voor de bekabeling. MDF dikte 22 mm. Detailtekening gemaakt met exacte maten en bedacht door de staanders dubbel uit te voeren zodat de schroeven weggewerkt kunnen worden er nauwelijks geplamuurd hoeft te worden. Goed controleren of alle maten van de planken kloppen. MDF besteld, met snelle levering door OPMAATZAGEN.nl. Zie foto's hoe meubel in elkaar is gelijmd. Tijdens het bouwen besloten om de bovenplaat enkel uit te voeren, anders werd het meubel wel erg zwaar. Voor zeer goede kwaliteit acryl verf gekozen (merk begint en eindigt met een S). Voor het gronden meubel met thinner ontvet. Een keer gronden en paar plekken lak plamuren, schuren en gelakt met zwarte matglans verf. Nog een keer licht schuren (180 of 240) en aflakken. Bezuinig niet op de verf of verfroller.

Afmetingen van mijn DIY project

Breedte 146,4 cm
Diepte 45 cm, bovenblad 55 cm diep
Hoogte 51,6 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ad en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 220,07


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken