Wandmeubel van MDF Lakdraag, door Tom

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Tom

Tom

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

We hebben een wandmeubel voor in een bestaande nis in de woonkamer gemaakt, om de televisie en andere apparatuur in en op kwijt te kunnen.

Hoe heb je het meubel gemaakt?

We wilden een wandmeubel creëren met vakken van gelijk formaat. De totale breedte en hoogte hebben we na enig rekenwerk gedeeld door 4 en 6 om ongeveer gelijke (bijna) vierkante vakken te krijgen. Vervolgens hebben we ervoor gekozen om niet de hele wand te vullen met vakken, omdat dit wat pompeus zou zijn voor de ruimte in de woonkamer. Het hoge deel van de kast hebben we aan de linkerkant geplaatst, zodat het niet zichtbaar is wanneer je de kamer binnenkomt. Zo neemt het grote deel van het meubel ook visueel minder ruimte in. Het meubel hebben we naar voorbeeld van de instructie in elkaar gezet met 3 personen. Eerst is het hoge deel geplaatst en vervolgens hebben we het lage gedeelte hier aan vastgemaakt. Alle maten klopten en de onderdelen pasten uiteindelijk. We hadden enkel even een uitdaging met de bovenplaat van het lage gedeelte. Door een uitstekend vensterbankje was er weinig manoeuvreerruimte om de plaat tussen de hoge kast en de zijkant van de nis te krijgen. Het bleek handig en ook raadzaam om met 3 personen te zijn, zodat de muur niet beschadigd raakte bij het plaatsen van de lange bovenplaat in de krappe ruimte van de nis. Uiteindelijk zijn we blij dat we de buitenmaten precies hebben aangehouden met een niet al te grote speling (ongeveer 0,5-1,0 cm), omdat het meubel nu precies past in de nis. Na de constructie hebben we enkele gaten geboord voor de kabels van de apparatuur. Ten slotte hebben we het meubel 2 keer wit mat afgelakt. We zijn nu heel tevreden over dit stevige en strakke wandmeubel dat onze woonkamer afmaakt.

Wat zijn de afmetingen?

Hoogte: 247,5 cm
Breedte: 348,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken