Wandmeubel van MDF in een strakke zee-blauwe kleur, door Gertjan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Onze binnenshuis adviseur had geadviseerd om een mooie grote vakkenkast in de woonkamer neer te zetten die de volledige wand bedekt. TV, boeken en een aantal accessoires konden daar dan ingezet worden. We kwamen als snel tot de conclusie dat we een kast op maat wilden laten maken.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

De kast is door het montage team van OPMAATZAGEN.NL in elkaar gezet want dat zagen we niet zitten om zelf te doen. De kast is gemaakt van MDF Lakdraagfolie. We hebben wandkast zelf in de kleur gelakt.

Op advies van de schilder eerst met een primer van Wijzonol in de kleur van de kast. Daarna afgelakt met dezelfde kleur van hetzelfde merk. We hebben eerst de plankjes achter de deurtjes gelakt. 1 met 2x de lak en 1 met 1x de primer en 1x de lak. De plank die eerst met de primer was behandeld was veel stootvaster dan de plank waarop we 2x de lak hadden gesausd.

Al met al zijn we erg blij met het eindresultaat.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

De kast is 260,0 cm hoog en 310,0 cm breed. de planken zijn 5,0 cm dik. We hebben vooral gekeken naar de lijnen en hoe we die het mooiste vonden lopen.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken