Wandmeubel eikenhout, Door Lisanne en Kasper

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Lisanne

Lisanne

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Dit is een eikenhouten wandmeubel voor het omkasten van kastjes. 1 kastje blijft open. De overige kastjes hebben of deuren of lades.

Alles is voor de kinderen. Daarnaast is het tegelijk een een sta-bureau, en het hoge gedeelte is een zitbureau wat tevens een omkisting van de verwarming is.

Eikenhouten wandmeubel op maat

De wens om een kastje te maken voor ons kind, waar zij haar spullen in kwijt kan maar waar ze tegelijkertijd aan kan zitten kleuren, was er al langer. Daarnaast is het een plek in ons huis wat tot nu toe een stuk "loze ruimte" was.

Lisanne heeft de initiële ontwerpen gemaakt op tekening, samen hebben we de maten bepaald aan de hand van de kastjes die al in bezit waren. Goed opletten welke kanten afgerond moeten worden, en welke in verstek gezaagd moeten worden, om een mooie naadloze aansluiting te krijgen.

De 45 graden hoeken zijn gelijmd, behalve het middenstuk van de lange planken: deze zijn geschroefd om eventueel in de toekomst het meubel te kunnen verhuizen. Hiervoor is wel een speciale tool handig om de boren recht te kunnen geleiden.

De verticale planken naast de kasten zijn aan de kasten vastgeschroefd. Daarnaast zijn de planken aan de muur bevestigd, zodat de kinderen de planken en kastjes niet los kunnen trekken.

Er is geen verf gebruikt, en we zitten nog te dubben of we hem gaan beitsen.

Groot wandmeubel

Diepte: 40,0 cm

Lage gedeelte: 240,0 cm lang, en 43,0 cm hoog

Hoge gedeelte: 218,0 cm lang, en 81.5 cm hoog

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Lisanne en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 1.439,99


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken