Thuiswinkel Waarborg

Vakkenkast op maat met decoratieve houten latjes, door Gina

Vakkenkast op maat met decoratieve houten latjes, door Gina
Vakkenkast op maat met decoratieve houten latjes, door Gina
Vakkenkast op maat met decoratieve houten latjes, door Gina
Vakkenkast op maat met decoratieve houten latjes, door Gina

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Ook in een kleinere kinder slaapkamer is er ruimte voor een grote vakkenkast op maat. In dit project laat Gina zien hoe ze te werk is gegaan met het ontwerpen, opbouwen en schilderen van deze unieke en speelse vakkenkast. Het resultaat mag er zijn; zeker met de unieke deurtjes inclusief houten latjes.

Omschrijving van Gina

Voor de relatief kleine kamer van onze 10-jarige dochter Mia heb ik een unieke wandvullende vakkenkast met TOSIZE Furniture ontworpen. De mix van dichte en open vakken alsmede het speelse gebruik van 2 verschillende kleuren zorgen voor een interessant design. De houten latjes geven een warme uitstraling aan het geheel en maken de kast helemaal af. Een prachtig en tevens functioneel eindresultaat!

Hoe ik dit project gemaakt heb

Met het tekenprogramma SketchUp heb ik het design voor de vakkenkast helemaal uitgewerkt en geoptimaliseerd. Na goedkeuring van de werktekening was het bouwpakket snel geleverd. Alle elementen waren voorzien van praktische genummerde cijfer- en letterstickers, dus konden we vooraf de volgorde qua opbouw en in elkaar zetten goed bepalen. Het in elkaar zetten was daardoor makkelijker dan verwacht, het systeem met deuvels in combinatie met perfect gezaagde planken werkt erg soepel. Spannend was het in elkaar zetten van de bovenste planken, zal het allemaal passen en op welke manier zetten wij de laatste achterwand erin? Maar gelukkig ging ook dit erg voortvarend doordat ik bij het ontwerpen rekening heb gehouden met een speling van ca. 3 cm tussen de vloer en het plafond en 2 cm tussen kast en muur. Binnen 3 uur hadden wij de kast in elkaar gezet, voor dit flinke formaat aan kast echt een meevaller! Toen de kast eenmaal stond begon het echte werk, het afwerken! Wij hebben de gehele kast ontvet. Na het aanbrengen van 2x lagen Flexa Pure grondlak en 1x laklaag gingen wij de houten latjes op de lage deuren en achterwand van 3 vakken aanbrengen. De latjes hebben wij in de bouwmarkt op maat laten zagen en daarna met kleurloze houtolie behandeld. Met hulp van afstandshouders konden de latjes netjes op de deuren en achterwanden worden vastgelijmd. Wij zijn erg blij met dit prachtige eindresultaat.

Afmetingen van mijn DIY project

318,2 x 260,0 x 40,0 cm

Mijn kluservaring

De nieuwe kastenlijn TOSIZE Furniture is een heel fijn systeem dat eenvoudig in elkaar te zetten is. De afwerking van de blank MDF-planken vergt voor een grote kast veel tijd, maar hier tegenover staat een goede prijs/kwaliteitsverhouding en snelle levering. De proactieve samenwerking en communicatie was zoals gewend weer heel fijn!

Wat anderen met MDF maakten

Geen resultaten gevonden