TV wandkast met sfeerhaard via TOSIZE Furniture, door Wouter

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

W.

W.

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Wouter

We wilden een grote wandkast op maat die we zelf konden indelen, en waar we ook een sfeerhaard in konden verwerken. De kast hebben we in 38mm meubelpaneel met zwart eiken decor gekozen. In de kast hebben we de haard verwerkt, een tv-nis opgenomen waarin we de TV hebben opgehangen en we hebben ook in verschillende vakken spotjes aangebracht in de planken. Via OPMAATZAGEN.nl was de schets van de kast eenvoudig te maken, en ook zijn we met overleg over de haard uitstekend geholpen door de klantenservice.

Hoe ik dit project gemaakt heb

We hebben een tekening geschetst en hierin de gewenste afmetingen van de vakken, tv-nis en haard opgenomen. Het blijkt zeer eenvoudig om de diepte van de nissen aan te passen, door de diepte van het achterpaneel te veranderen. Hier heeft de winkel ook heel duidelijk en goed advies in gegeven, hoe we dit kunnen realiseren en bestellen. Eigenlijk is alles al compleet geleverd en hoef je het alleen nog in elkaar te zetten als een bouwpakket. Alle spullen zitten erbij, zelfs houtlijm. Tip; sorteer alles bij aflevering van het pakket conform de letters en cijfers die erop geplakt zijn, dit voorkomt dat je alle platen steeds aan het verplaatsen bent tijdens het bouwen. De achterkant van de nis waar de haard moest komen hebben we op advies van de winkel op diepte 0 laten plaatsen, zo komt de achterwand gelijk met de voorkant van de kast. Vervolgens hebben we daar het gat voor de haard uitgezaagd, de haard geplaatst en het gat afgewerkt met aluminium strips. Spotjes hebben we geplaatst in sommige vakken, naar eigen smaak. De spotjes zijn geheel ingebouwd in de plaat, zodat je geen draden ziet. Het gat hebben we uitgefreesd en met een lange boor een gat geboord via de achterzijde voor de kabels. We hebben alles aangesloten op philips hue, zodat de kast op de smarthome verlichting werkt. De tv hebben we opgehangen in de nis aan de achterplaat, ook hier hebben we een minder diepe nis gekozen die past bij de tv. Om de tv op te hangen wordt een stuk multiplex bijgeleverd ter versteviging. Verder is het dan een kwestie van de kast verankeren aan de muur met de bijgeleverde hoekijzers en de kastdeurtjes iets nastellen hier en daar.

Afmetingen van mijn DIY project

De buitenmaten zijn; 410,0 cm breed, 230,0 cm hoog, en 40,0 cm diep.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 4.994,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken