TV-meubel van MDF met veel opbergruimte, door Tom

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Tom

Tom

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Wij hebben een TV-meubel en opbergkast van MDF inclusief TV nis, open vakken en vakken met deurtjes laten maken. De kast staat tussen een hoge verwarming een een muur in.

Vakkenkast met Tv-nis

m2 in Amsterdam zijn schaars dus je wil optimaal de ruimte gebruiken. Alle kasten die er zijn voldoen niet aan de maten waarin wij graag een kast wilden plaatsen. Te hoog, te breed of te ondiep, dan maar zelf een kast maken!

Onze planning hebben wij gemaakt in microsoft excel om zo precies een inschatting te maken van hoe onze kast er uit komt te zien. Dit hebben wij verstuurd naar OPMAATZAGEN.nl die er een professionele tekening van gemaakt hebben. Uiteindelijk hebben wij 3 versies gekregen na overleg. Dit was op basis van het kunding advies wat wij hebben gekregen, iz draagkacht, 'fine tuning' en ander inzicht.

In Amsterdam is het soms scheef, daar kwamen wij ook achter toen we de bovenste plank wilden plaatsen, die paste helaas niet. In plaats van een nieuwe te bestellen hebben wij de holle plank uit elkaar gehaald waardoor alleen de onderkant overbleef. Doordat die zo goed als tegen het plafond aanstaat valt het ons helemaal niet meer op en zijn wij super blij met het resultaat! Of het makkelijk was deze planken uit elkaar te halen? Zeker niet. Planken zijn dus super stevig.

De kast is heel eenvoudig met 2 personen opgebouwd. Wij hebben de kast in elkaar gezet (makkelijker dan ikea), alle schroefgaten gevuld, randjes afgekit, 2 lagen grondverf en 2 lagen lak gegeven (=4 avonden werk).

De kast ziet er super strak uit en maakt ons heel trots.

De afmetingen van de vakkenkast

Hoogte 244,0 cm
Breedte 198,0 cm
Diepte 39,0 cm
Plank dikte 4,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken