TV-meubel / vakkenkast met TOSIZE Furniture in gegrond MDF, door Richard

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Richard

Richard

NL

Heel makkelijk

3 minuten

Omschrijving van Richard

Na vele avonden het internet afspeuren naar een passende tv-kast zijn wij gezwicht en hebben een tv-kast besteld bij OPMAATZAGEN.nl. Dan maar zelf aan de bak. Met vrijheid in ontwerp, inspiratie van de community en de eenvoud van bestellen, was de order snel geplaatst.

Unboxing

Binnen vier weken na bestellen is de kast geleverd. Dit wordt netjes op een pallet bezorgd en is zorgvuldig verpakt. Bij het open maken van het pakket wordt je gelijk geadviseerd om de stukjes op volgorde te sorteren zodat de kast eenvoudig gebouwd kan worden. De bijgeleverde deken is een fantastische service gerichte vinding om beschadiging te voorkomen.

De bouw

Omdat wij nou eenmaal niet zo handig zijn hadden wij drie avonden gereserveerd om het project ‘kast’ in elkaar te zetten. De bouw van dit kasten systeem is eenvoudiger (en sneller) dan een Ikea Expedit-kast. In plaats van drie avonden bouwen was de klus in drie uur geklaard. Met een duidelijke beschrijving en een super simpel systeem kan de bouw gewoon niet mis gaan.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het bouwpakket wordt erg compleet geleverd. De bijgeleverde deken is hier een mooi voorbeeld van maar ook voldoende deuvels, schroefjes, houtlijm etc. Over de kwaliteit van hetgeen geleverd wordt zijn wij erg te spreken. Compleet, onbeschadigd en goed gegrond zodat je gelijk kan aflakken. Conform de bijgeleverde beschrijving is de kast laag voor laag van links naar rechts opgebouwd. Met een rubber hamer en een blokje hout ter bescherming van de kast heb ik de kast per ligger aan / vastgetikt. De stelpootjes op de liggers op de grond zijn ideaal om de kast gelijk waerpas te stellen. Alleen bij de hoogste liggers zijn wij afgeweken van de tekening en het bouwplan. Eigenlijk hebben wij de kast gewoon iets te hoog besteld waardoor we de hoogste ligger niet over de deuvel konden tillen. De bovenste liggers zijn daarom alleen verlijmd. Nadien wij de kast voorzien van een aantal gaten voor bekabeling voor aparatuur en afgelakt in Ral 9010. 

Tips voor andere bouwers:
  • Aarzel niet, gewoon doen, als wij het zelfs kunnen dan moet iedereen dit redden.
  • Ga voor een gegronde kast, het prijsverschil is minimaal en het scheelt een boel werk. De kanten van de kast waar je niet meer bij komt zijn gelijk beschermd. De grondverflaag van de producent stelt niet teleur en is prima.
  • Lak de deurtjes liggend af zonder hang en sluitwerk. Je kunt dan eenvoudig de zijkanten meenemen en dit voorkomt druipers voor de onhandige aflakkers zoals wij.
  • Vergeet niet de naden te kitten tussen de verschillende staanders, liggers, achterwanden.
  • Bestel je kast niet te hoog of verlijm het hoogste deel. Sta er in ieder geval bij stil dat je de liggers niet met een rubber hamer aan kunt tikken als de kast te hoog is.
  • Gebruik je de kast als tv-kast? Geef het aan bij het bestellen. Bij OPMAATZAGEN.nl denken ze graag mee in een oplossing zodat je tv straks stevig in de kast hangt. Simpel en doeltreffend en daar hadden wij vooraf niet bij stil gestaan.

Afmetingen van mijn DIY project

H: 259,2 cm
B: 219,9 cm
D: 40,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 1.582,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken