TV-meubel op maat met zelfgemaakte eikenhout inzetvakken, door Susanne

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Susanne

Susanne

NL

Gemiddeld

2 minuten

In dit DIY project laat Susanne zien dat je kasten op maat geheel naar wens kunt maken door ze zelf aan te passen en uit te breiden. Het eindresultaat is super creatief geworden, met een basis van MDF die in elke gewenste kleur geschilderd kan worden. Het eikenhout maakt het een erg warm geheel en de zelf aangebrachte verlichting maakt het helemaal af in dit prachtige tv-meubel op maat! Lees hieronder hoe Susanne dit heeft aangepakt.

Omschrijving van Susanne

Dit TV-meubel heeft een breed, diep onderstel en een ondieper bovendeel met open en afsluitbare vakken. Gekozen is voor een mat witte afwerking. In het linker deel van het onderstel zijn drie ruime laden gemaakt. Het rechter deel is afsluitbaar met twee hoge deuren. In het onderstel is een massief eikenhouten blad ingelegd onder de TV. Achter de twee deuren onder de TV is de randapparatuur voor de TV opgeborgen. De open vakken hebben een eikenhouten inzet. De open vakken zijn voorzien van een led-spotje, waarmee het warme eikenhout wordt uitgelicht. De diverse foto's en memorabilia die worden tentoongesteld, worden eveneens prachtig uitgelicht.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Bij de ontwerpopgave was al duidelijk dat het bovendeel minder diep moest worden dan het onderstel. We hebben twee 50 cm diepe kasten ontworpen voor het onderstel (92 cm breed), waartussen een extra vloer- en achterplank zijn aangebracht (134 cm breed). Hierop zal later het eikenblad worden gelegd, 40 mm massief. Voor het bovendeel is een derde kast ontworpen, 322 cm breed, 35 cm diep. De vloerplanken van deze kast hebben we weggelaten, en het bovendeel is op het onderstel geplaatst. Na het verfwerk zijn de drie laden links gemaakt en zijn de kastdeurtjes ingehangen. In het middendeel is een houten frame gemaakt waar later de TV aan gehangen is. De inzetkasten zijn gemaakt van 18 mm massief eikenhout. Aan de bovenzijde is een dun gleufje gefreesd om het kabeltje van de verlichting weg te werken. Tenslotte is de eikenhouten plank aangebracht en is de TV ingehangen. De lades en de kastdeurtjes konden niet voorbereid worden in de timmerfabriek. Die hebben we zelf op maat gemaakt, afgetekend en gefreesd. Ook de eikenhouten inzetkasten zijn door ons zelf op maat gemaakt en ingepast. Deze klus vraagt wel enige ervaring met houtbewerken.

Afmetingen van mijn DIY project

Breedte: 322,0 cm
Hoogte: 260,0 cm
Diepte: 50,0 cm (onderstel), 35,0 cm (bovendeel)

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 2.151,76


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle meubels bekijken