TV-meubel met opbergruimte van multiplex, door Adrianne

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Adrianne

Adrianne

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Ik heb een TV-meubel gemaakt van multiplex (van onbehandeld interieur populier), met opbergruimte en een push-to-open lade. De rechterkant is open, de linkerzijde heeft een verstek.

Tv meubel met verschillende vakken

Ik wilde geen lelijke schroeven in het zicht en dus zit alles, op de lade na, met deuvels vast en is een een flinke lading houtlijm doorheen gegaan. Ik heb eerst alles afgetekend en gecodeerd. (Ik had voor het bestellen al een soort 'bouwtekening' gemaakt.) Daarna heb ik eerst de onderste laag vastgelijmd en goed laten drogen. Daarna de bovenste laag. Voor stabiliteit heb ik een kruis gebruikt. Het vastmaken van het zijdeel met verstek was een flink drama. Uiteindelijk is dit gelukt door dragers te maken op het zijdeel voor de middelste plank en de bovenzijde. Mijn eerste plan voor de poten bleek geen gezicht, na lang puzzelen en proberen (daar was een tweede bestelling voor nodig) is dit het resultaat. Het geheel buigt nu onder gewicht tussen de poten toch een beetje door, wellicht maak ik er nog wat extra poten onder. Als laatste heb ik een lade gemaakt met 'push to open' bodemgeleiders, met aan de achterzijde een kleine ruimte voor een contactdoos. De gehele kast is ter bescherming afgewerkt met neutrale parket-/meubellak, kleur zit al voldoende op de muur. ;)

Tv meubel op maat

220,0 cm breed, 34,0 cm diep en 59,0 cm hoog, met één schuine zijde aangezien de hoek van de muur kleiner dan 90 graden is. De buitenzijde is 18,0 mm dik, de binnenplanken en staanders 15,0 mm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Adrianne en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 310,83


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken