TV-meubel / LP kast vuren timmerpaneel, door Jeroen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

jeroen

jeroen

NL

Gemiddeld

3 minuten

Deze pagina vertelt het verhaal van Jeroen, die zijn eigen TV-meubel en LP-kast heeft gemaakt van vuren timmerpaneel. Jeroen deelt zijn stappen en tips voor het ontwerpen en afwerken van deze meubelstukken. Met zijn DIY-aanpak heeft Jeroen functionele en stijlvolle opbergoplossingen gecreëerd voor zijn TV en LP-collectie. Volg zijn stappen en maak je eigen TV-meubel en LP-kast van vuren timmerpaneel.

Omschrijving van Jeroen

Kast voor platenspeler, 400+ LP's, tv, playstation, cd speler. De kast past precies in de nist in de woonkamer, afgewerkt met beits voor een vintage look. Op pootjes zodat de robotstofzuiger er bij kan.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De kast moest passen in de nis in de woonkamer. Eerst heb ik de platen op een rij gezet om zeker te weten dat het zou passen. Ik wilde de platen wel zien, dus geen deurtjes ervoor. De platenspeler en tv toebehoren wilde ik ook kwijt en de kabels en snoeren ook weggewerkt. Daarom boven de vakken voor de platen opbergvakken voor de platenspeler, stekkerdoos, router, PlayStation, cd-speler, bakje voor 'belangrijke zaken', en ook nog ruimte voor post, alles weggewerkt in de bovenste vakken. Bovenop tegen de achtermuur eerst een lat van enkele centimeters om de deurtjes/ kleppen aan vast te maken, zodat ze wel open kunnen en niet tegen de muur aan krassen.

Ik heb voor koperen pianoscharnieren gekozen vanwege de look (ietwat vintage) en de hoek waarmee het open kan en de minimale ruimte die het inneemt. De voorkant van de kleppen kunnen ook ingeklapt worden, ook met een pianoscharnier zodat je dat deel (de voorste klep) open kan doen zonder dat de tv geblokkeerd wordt (voor de PlayStation, dan kan die wel koelen).

Aan de rechterkant heb ik wel een uitsparing gezaagd zelf, want daar kwam het internet binnen met een klein kastje, die zie je niet meer want daar staan platen voor. In de muur, aan de achterzijde, zit ook een stopcontact, daar heb ik rekening mee gehouden met de tweede verticale plank van rechts (is iets minder diep). De tv erboven is een frame van samsung, het tv-kastje zit in het middelste vak. De pootjes heb ik van een Etsy handelaar uit Duitsland gehaald. Ik ben er uiteindelijk nog met een laagje beits overheen gegaan (teak) om de kleur van de tv lijst een beetje te matchen en geeft een vintage look (er zijn wel wat donkere plekken, dat komt omdat ik begon met de verkeerde kleur beits en niet alles eraf kreeg geschuurd).

Afmetingen van mijn DIY project

247,5 x 68,8 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van jeroen en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 402,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken