TV-meubel: lage en hoge kast in zwart eiken, door Rik

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

R.J.

R.J.

NL

Heel makkelijk

2 minuten

In dit DIY project beschrijft Rik zijn ervaring met het zelf ontwerpen en monteren van zijn TOSIZE Furniture vakkenkast / tv-meubel op maat. Hij koos voor zwart eiken meubelpaneel en het resultaat mag er zijn! Lees meer over zijn project hieronder.

Omschrijving van Rik

We hebben een maatwerk tv-meubel besteld gemaakt van zwart eiken meubelpaneel. Het voordeel hiervan is dat je het niet meer hoeft te schilderen. Tip: meet het echt goed op, hoe beter je dit doet, hoe mooier het wordt. Toen de pallet binnen kwam, zijn we begonnen met het plaatsen van de hogere kast. Eerst goed bekijken welke planken op welke plek moeten, en doe dit met twee personen! We hebben gekozen voor OPMAATZAGEN.nl omdat je de kast eenvoudig in elkaar kunt zetten en daarnaast ook nog precies de afmetingen kunt bestellen die je wilt. We hebben even getwijfeld over welk type hout we zouden kiezen maar uiteindelijk zijn we blij met het meubelpaneel.

Hoe ik dit project gemaakt heb

In de achterwand heb ik twee gaten geboord voor ventilatie en kabels. Hier komt namelijk iets in te staan, dat zie je bij de foto van het eindresultaat. Toen de kast in elkaar stond, hebben we alle onderdelen van het lowboard uitgestald. Op die manier weten we precies welk onderdeel waar moet. Dit hebben we op een zachte ondergrond gelegd zodat dit niet krast. Tijdens het monteren, hebben we alvast apparatuur in de kast gezet om uiteindelijk de kabels goed weg te werken. Het lowboard heeft veel kleinere panelen dan de hogere kast waardoor dit eenvoudig door 1 persoon in elkaar gezet kan worden. In de achterwand van het lowboard heb ik wat gaten geboord zodat hier kabels door kunnen. Doe dit op de juiste plek en niet te veel. Het met natuurlijk wel stevig blijven. En het eindresultaat mag er zijn! De kast is in totaal ongeveer 4,5m breed. De hoge kast is 114 breed. Deze breedte hebben we gekozen om het geheel in balans te laten zijn. En te brede hoge kast maakt het geheel wat log. Daarnaast wilden we de vakken van gelijke breedtes waardoor dit rust uitstraalt.

Afmetingen van mijn DIY project

In totaal is de kast 449,0 cm breed.

Lowboard: 40,0 x 40,0 x 329,0 cm

Hoge kast: 114,0 x 238,0 x 60,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 1.597,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken