Stoere kastombouw met opbergruimte om een bed heen, door StyleStek

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Agnes

Agnes

NL

Makkelijk

3 minuten

Omschrijving van Agnes

Voor de kamer van mijn zoon wilde ik een knus plekje creëren inclusief wat extra opbergruimte. Tijdens een training van OPMAATZAGEN.nl hoorde ik over de nieuwe TOSIZE Furniture lijn. Hiervoor ontwierp ik deze kast om bed waarmee ik dat knusse plekje creëerde. De extra opbergruimte die het met zich meebrengt zijn we erg blij mee! Vlak voor de kerst kreeg ik een groot pakket op de stoep, en gingen we aan de slag.

Hoe ik dit project gemaakt heb

START KAST BOUWEN

De kast zetten mijn man en ik samen in elkaar en zelfs zonder handleiding ging dit erg makkelijk doordat elke plank een sticker met nummer had. In deze nieuwe lijn kunnen de planken niet enorm lang worden. Ik wilde er toch graag een plank bovenop zodat er een nisje zou zijn waar het bed in kon komen te staan. Hiervoor liet ik een extra plank op maat zagen. Deze hebben we vervolgens aan de bovenkant vast geschroefd. We hebben speciaal nu voor schroeven van de plank gekozen zodat de plank altijd nog los gehaald kan worden mocht er in de toekomst bijvoorbeeld een tweepersoonsbed tussen moeten komen.

SCHILDEREN

Vanuit OPMAATZAGEN.nl kreeg ik de tip om de zaagranden van het MDF eerst te behandelen met een randsealer. Hierdoor wordt de verf minder opgezogen. Deze randsealer is ook verkrijgbaar bij OPMAATZAGEN.nl en was dus binnen enkele dagen bezorgd. Eerst heb ik de randen geschuurd om vervolgens met de randsealer in te smeren. Dit heb ik daarna nog eens herhaald voor een optimaal effect. Vervolgens is de kast helemaal geschuurd. Hierna heb ik een laag primer aangebracht. Ik heb de kleur Silence van LAB paint gebruikt. Bij Vestingh mengen ze ook de primer al in de gewenste kleur. Hierdoor heb je direct al de juiste kleur met de primer. De kast daarna opnieuw weer licht opschuren waarna de verf kon worden gebruikt. De kast hebben we twee keer geschilderd met de verf. Voor zowel de primer als de verf heb ik aan 1 liter voldoende gehad.

TIPS

Hierbij enkele tips die misschien handig zijn als je ook een kast (om je bed) zou willen maken.

  • Bedenk van tevoren wat je graag in je kast zou willen laten zien. Houd hierbij ook rekening met de grootte van de vakken. Heb je bijvoorbeeld kratjes die je graag erin zou willen zetten, zorg er dan voor dat het vak groot genoeg is.
  • Ik ben blij dat we de wand die het meest in zicht is wanneer je de kamer binnen komt niet te veel lijnen van de planken had. Hierdoor blijft het beeld rustig.
  • Zou zeker de randsealer adviseren voor een egaler effect.
  • Wanneer je de deurtjes eruit haal om te verven zorg dan wel dat je weet waar welk deurtje zat. Ik heb dit niet genoteerd en omdat de meeste deurtjes redelijk gelijk zijn qua maat was het echt puzzelen bij het terug plaatsen van de deurtjes.
  • Zou iets grotere kieren opvullen met houtvulling voordat je gaat schilderen.

Afmetingen van mijn DIY project

162,0 × 220,0 × 40,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 1.309,88


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle meubels bekijken