Slank zwevend tv-meubel met speakerdoek zelfgemaakt, door Ben

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Ben

Ben

NL

Gemiddeld

2 minuten

Vaak is het zonde om een oud maar nog goed meubel weg te doen. Het deels hergebruiken is een goed en duurzaam idee. Door het plaatmateriaal en zaagwerk online te bestellen is zo'n project ook nog eens goed uit te voeren. Ben laat zien hoe hij met onderdelen van zijn oude TV-meubel een fraai nieuw en moderner meubel op maat heeft gemaakt.

Omschrijving van Ben

Wij waren klaar met onze lompe zware teak-houten TV-meubel en toe aan iets slanks met alle snoeren en apparaten uit het zicht. Daarvoor hebben we hout online besteld en voor het bovenblad en de kleppen hout van ons oude meubel gebruikt. Nu zijn we superblij met dit slanke meubel. Het bestelde plaatmateriaal was perfect op maat en direct gereed voor verwerking, zulke strakke zaagsnedes krijgt de gewone burger nooit voor elkaar. Eerder geleverd dan verwacht dus helemaal top!

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het nieuwe meubel heeft afmetingen van circa 180,0 x 20,0 x 30,0 cm) en bevat ruimte voor al onze apparaten. Ik ben begonnen met het online bestelde plaatmateriaal: boven- en onderkant via zijkanten aan elkaar verbonden. Dat vierkant heb ik versterkt met diverse 30x30 mm balkjes. De kleppen heb ik gemaakt van het bovenblad van het oude meubel, zelf voorzien scharniergaten, uitgezaagd, en daarna bekleed met horregaas en zwart speakerdoek, gebruikmakend van een tacker. Nu werken alle afstandsbedieningen zonder de kleppen open te hoeven doen. Het bovenblad is eveneens van het bovenblad van het oude meubel en steekt naar voren 22 mm over, zodat de kleppen eronder dichtvallen. We hebben het meubel voorzien van een houtverf die goed past bij onze muur.

Afmetingen van mijn DIY project

180,0 x 20,0 x 30,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ben en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 402,73


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken