Ontwerp en bouw maatwerkkast van MDF, door Suzanne Bouhuijzen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Suzanne

Suzanne

NL

Makkelijk

5 minuten

Samenvatting

Zelf een unieke wandkast met TV-nis op maat maken was nog nooit zo eenvoudig. Suzanne, van BOU Living, deelt haar ervaring met het maken van haar ontwerp model TSFC008, de montage en het schilderen van haar unieke kast. Het resultaat is een prachtige eyecatcher voor in haar woonkamer met ruimte voor mooie accessoires. 

Zelf een unieke wandkast met TV-nis op maat maken was nog nooit zo eenvoudig. Suzanne, van BOU Living, deelt haar ervaring met het maken van haar ontwerp model TSFC008, de montage en het schilderen van haar unieke kast. Het resultaat is een prachtige eyecatcher voor in haar woonkamer met ruimte voor mooie accessoires. 

Omschrijving van Suzanne

Voor in onze woonkamer waren we op zoek naar een dressoir of wandkast waar de tv mooi in past en waar ik tegelijkertijd mooie accessoires kan stylen en het kinderspeelgoed onzichtbaar kan opbergen. In de ‘standaard kasten collecties’ slaagden we niet voor een meubel waarin we al onze wensen konden realiseren. Ook hadden we de voorkeur voor een meubel die meer onderdeel van ons interieur zou zijn. Een mooi wandvullend meubel zou rust uitstralen en qua stijl en kleur konden we die perfect laten aansluiten op ons interieur. We hadden al eerder zelf kasten gemaakt met hout van OPMAATZAGEN.nl en toen ik hoorde dat ze met een nieuw concept kwamen voor maatwerk kasten was ik om!

Op hun website kun je inspiratie opdoen en in de configurator kan je fijn werken aan een eigen ontwerp. Ik begon eerst ouderwets met pen en papier te schetsen om zo een mooie vakverdeling te creëren en heb deze later digitaal omgezet in een ontwerp. Om de indeling te kunnen maken, is het belangrijk dat je vooraf weet welke items je een plekje wilt geven. Zo kun je vakken al de juiste hoogte en breedte meegeven. Naast dat ik interieur decoratie wilde stylen in open vakken, had ik al besloten de onderste rij met deurtjes te maken voor al het kinderspeelgoed. Ook hield ik rekening met waar het stopcontact zat, in welke vak de TV moest komen, dit was de grootste maat vak, en waar de lamp. Zo waren we voorbereid om tijdens het bouwproces de gaten voor alle snoeren en aansluitingen te maken. 

Nadat mijn ontwerp klaar was, maakte OPMAATZAGEN.nl hier een definitieve werktekening van en deden zij een check of alle vakmaten realiseerbaar waren. Heel fijn en duidelijk werkte dit! Na ons definitieve akkoord is de kast in productie genomen en ontvingen we binnen een korte termijn alle materialen als een compact bouwpakket bij ons thuis! Inmiddels hebben ze een 3d configurator online staan waardoor er geen handmatige werktekening meer gemaakt hoeft te worden.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Nu was het aan mij en mijn man Douwe om onze kast te bouwen. Het bouwpakket pakt echt uit als een cadeautje. Alle losse onderdelen zijn genummerd en wij hebben deze eerst gesorteerd en op volgorde gelegd. Daarnaast ontvang je alle benodigde materialen zoals deuvels en schroeven. Je kan dus direct aan de slag! De werktekening hebben we aan de wand gehangen en we zijn begonnen met bouwen. Ik kan bijna zeggen het was “a piece of cake”! Het bouwen spreekt in principe voor zich, als je de tekening goed volgt, werk je eigenlijk netjes van vak naar vak. Er zat bij ons alleen wat uitdaging in de hoogte, omdat ik per se een kast wilde hebben praktisch tot aan het plafond. In het werk is dit niet altijd makkelijk om boven je macht te werken en de bovenste planken goed op elkaar te laten aansluiten. Maar met wat geduld en precisie is dit gelukt! Daarnaast staat de onderste kastlaag op stelpootjes, dus heel handig om de kast goed op hoogte maat te stellen. 

Na de bouw van de kast is het tijd voor de afwerking. Wij hebben hier veel aandacht aan besteed en dat kost ook aardig wat tijd als je dit echt mooi en goed wilt doen. We hebben het meubel geschuurd en daarna en in meerdere lagen grondverf gezet. Vervolgens de naden en aansluitingen mooi opgevuld. Voor de kast hebben we een mooie duurzame houtverf op waterbasis van Vestingh gebruikt. Ik koos voor de kleur Brown Wood no. 222, een mooie zachte warme zandtint met matte afwerking. Deze verf vergeelt niet en is slijt- en krasvast.

Je kan er ook voor kiezen deze nog af te werken met een transparante coating voor extra bescherming. De afwerking gaat dan alleen net iets meer glanzen. 

Van onze slaapkamer had ik nog prachtig Frans behang over, die ik ook wilde verwerken in de kast. Ik heb deze niet direct op de achterwand van de kast geplakt, maar op stevig karton en deze in een vak geplaatst. Zo ben ik flexibel qua styling en look in de kast en kan ik het naar keuze op meerdere plekken laten terugkomen. Je kan er ook voor kiezen het behang in een lijst te doen en deze mooi in de kast te zetten. Wat betreft de afwerking van de kast en styling kun je met je creativiteit helemaal los!

Afmetingen van mijn DIY project

260,0 × 256,0 × 40,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

1 item in totaal

€ 1.610,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken