MDF Vakkenkast en TV-meubel op maat; echte ruimte winners! Door Gionne

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Gionne

Gionne

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Er is een vakkenkast gemaakt met onderin de kast deurtjes om gezelschapsspellen netjes in op te bergen. De kast is een verzamelplaats geworden van nieuwe spullen en dingen met een speciale betekenis. We hebben de kast wit geverfd, omdat het dan wegvalt tegen de achterwand en het rustiger oogt. Een echte eyecatcher in onze nieuwe woning.

Het TV-meubel past perfect tussen de twee muren en biedt ook nog eens veel opbergruimte door de kastjes. De hockers zijn keurig weggewerkt op deze manier. Deze kast is blauw geworden, waardoor het overloopt in de muur. Hierdoor komt er eenheid en wordt er rust uitgestraald.

Een vakkenkast als schuifpuzzel

Voor beide projecten heb ik inspiratie opgedaan op internet. Voor de vakkenkast gold dat ons schilderij er een plek in moest krijgen, de rest van de vakken zijn hierom heen bedacht. Omdat we ook opbergruimte wilden, zijn er onderin de kast deurtjes geplaatst.

De kasten kwamen als bouwpakketten aangeleverd uiteraard. Met name voor het in elkaar zetten van de vakkenkast was wel behoorlijk wat inzicht nodig, omdat de staanders en liggers elkaar soms in de weg zaten. Dit is opgelost door af en toe een aantal liggers en staanders in z'n geheel naar voren te halen er een nieuw element aan toe te voegen en daarna weer in z'n geheel terug te schuiven. Uiteindelijk was het een schuifpuzzel met handige instructies.

Kasten op maat maken

Vakkenkast: breedte 240,0, hoogte 272,0 en diepte 50,0 cm

TV-meubel: breedte 403,0, hoogte 60,0 en diepte 50,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken