Maatwerk wandkast voor in de woonkamer, door Gea

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Gea

Gea

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Wij hebben een prachtige wandkast ontworpen voor in onze woonkamer. De onderkant bestaat uit kastjes en lades. De bovenkant bestaat uit open vakken. Wij hebben gekozen om geen achterwand te nemen, om zo de mooie groene muurkleur zichtbaar te laten worden.

Wandkast met veel opbergruimte

Wij hebben eerst alle losse onderdelen gerangschikt op nummer en letter. Toen hebben we de ruimte vrijgemaakt om de kast te kunnen opbouwen. Wij begonnen met de bodem en het opzetten van de twee zijwanden. Nadat wij die hebben vastgeschroefd, hebben we de horizontale plank boven de kastjes erin geschoven voor meer stabiliteit. Vervolgens hebben we ook de plank boven de lades erin geschoven en de tussenschotten geplaatst. Het werd lastiger toen wij de bovenste plan moesten bevestigen. Vanwege de lengte bestond deze plank uit 2 stukken en wij waren bang toen wij hem erin schoven de plank zou breken. Voor de zekerheid hebben wij er een tussenschot onder geplaatst ter ondersteuning. Gelukkig ging het allemaal goed en konden we de rest van de planken monteren. De lades en kastdeurtjes konden gemakkelijk worden bevestigd. Al moet het een en ander nog iets worden bijgesteld. Ook zijn er 2 spots aangebracht die de grootste vakken verlichten. Wij zijn erg tevreden met het eindresultaat.

Ook hebben wij een video gemaakt van het opbouwen van de kast (timelaps). In totaal zijn we een paar uurtjes bezig geweest en toen was de klus al geklaard!

Grote wandkast voor de woonkamer

De kast is 240,o cm hoog en 380,o cm breed. De diepte van de kast is 50,0 cm.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken