Maatwerk vakkenkast met bureaublad, door Renate

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Renate

Renate

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Renate

Ik heb een op maat gemaakt kantoorinrichting gemaakt met een strakke en functionele uitstraling. Het hoogtepunt van het ontwerp is een vakkenkast van OPMAATZAGEN.nl en een naadloos eiken tafelblad dat van de ene zijde van de ruimte naar de andere loopt, ondersteund door een combinatie van ladeblokken. Ook is een lichtpunt toegevoegd. Het geheel is zorgvuldig afgewerkt met hoogwaardige materialen en details, zoals handgrepen die het een chique uitstraling geven. Ik ben super blij met het eindresultaat.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Vakkundig kantoorinrichtingsproject met geleidelijke opbouw: Eerst werd een op maat gemaakte vakkenkast geplaatst, beginnend met de onderkant. Deze kast heb ik besteld via OPMAATZAGEN.nl. Aan de rechterkant van het kantoor werden twee ladeblokken van IKEA geïnstalleerd (ladeblok ALEX). Nadat beide waren geplaatst, werd een op maat gemaakt eiken tafelblad toegevoegd, dat van de ladeblokken naar de vakkenkast doorliep. Het tafelblad, gemaakt van massief eikenhout, rust op de bovenkant van het deurtjesgedeelte van de vakkenkast. Dit is bevestigd met een frame aan de muur, zodat het 'blind' is opgehangen. Een extra eiken stuk werd toegevoegd aan de bovenkant van het deurtjesgedeelte van de vakkenkast. Zo lijkt het alsof het eiken blad 'de hoek' omloopt. De bovenkant van de vakkenkast werd geplaatst en afgewerkt met een brede MDF lat aan de linkerkant, ook is hier verlichting aangebracht. De IKEA ladeblokken werden 'gehackt' met op maat gemaakte MDF meubelpanelen, die aan elkaar werden bevestigd. Deze meubelpanelen heb ik bevestigd met montagekit en schroeven. Voor een chique look heb ik de deurtjes afgewerkt met afwerklatjes. Deze heb ik op maat geknipt met een plintenknipper. De kast werd vervolgens zorgvuldig afgewerkt door alle kiertjes te plamuren, randen te kitten, alles te schuren, twee lagen grondverf aan te brengen en vervolgens twee lagen lak in de kleur 'Light blue' van Farrow & Ball. Ten slotte werden handgrepen toegevoegd om het geheel een chique uitstraling te geven. Ik ben enorm blij met het eindresultaat!

Afmetingen van mijn DIY project

Vakkenkast: 200,0 x 220,0 cm
Eiken blad: 275,0 breed en 75,0 cm hoog.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 1.193,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken