Maatwerk televisiekast van zwart eiken, door An

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

An

An

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Wij wilden graag een televisiekast met 8 open vakken en 5 opbergvakken met kastdeuren. Daarbij wilden wij ook dat de open vakken belicht worden met spotjes.

Dit hebben wij gemaakt door een grote robuuste uitstraling te creëren met zwart eiken kwartiers afwerking en 5 cm dikke staanders en liggers.

Grote televisiekast van zwart eiken

De kast bestaat uit veel onderdelen en daarom zijn wij eerst begonnen met het sorteren van alle onderdelen.
Vervolgens zijn wij begonnen met het middenstuk, omdat dit het grootste gedeelte is van de kast. De kast kan gezien worden als 3 grote compartimenten, waarbij de televisienis het middelste gedeelte is en de buitenzijdes zijn twee losse plankenkasten die je aan het middenstuk moet bevestigen.

Voor de stevigheid hebben wij eerst de staanders geplaatst en vervolgens de horizontale planken tussen de staanders geschoven voor stabiliteit. Door de planken vast te schroeven aan de staanders is de kast stabiel genoeg om verder te werken aan de andere kant. Hier dient dezelfde werkwijze herhaalt te worden.

De achterwanden hebben wij als laatste geplaatst in verband met het aansluiten van de spotjes, die wij overigens gelijk in de voorgeboorde gaten hebben geplaatst.

Verder hebben wij vilt onder de kast geplaatst om onze vloer te beschermen van krassen bij het schuiven van de kast tegen de muur.

Tot slot hebben wij de kastdeuren afgesteld zoals omschreven in de handleiding.

Maatwerk televisiekast

Lengte: 330,0 cm;
Breedte: 50,0 cm;
Hoogte: 245,0 cm.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken