Zelfgemaakte kastenwand van MDF voor in je woonkamer. Chase maakte'm!

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Chase

Chase

NL

Bovengemiddeld

3 minuten

Een wandkast maken van MDF? Laat je inspireren door Chase. Hij maakte deze indrukwekkende kast van MDF zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl.

Omschrijving van Chase

Een klus met succes afronden is een héle prestatie en iets om trots op te zijn. OPMAATZAGEN.nl is onder de indruk van de mooie klussen die worden uitgevoerd en we geven de handige makers graag een plek op onze website. Misschien raak jij erdoor geïnspireerd! Dit keer tonen we de klus van Chase. Lees je mee?

Of het nu een stoel is, een wandkast of een salontafel; Chase grijpt elke klus met beide handen aan. Want het is zoals hij zegt: ‘Elke klus brengt je een stap vooruit!’

Hoofd én handen

In het dagelijks leven ben ik projectleider bij een innovatief bouwbedrijf (www.thinkwonen.nl). Ik heb al sinds een vroege leeftijd passie voor bouwen. Zo was ik op jonge leeftijd al aan het klussen in de garage achter mijn ouderlijk huis. Ik vond het ook leuk om dingen uit elkaar te halen om erachter te komen hoe ze werk(t)en. Deze interesse in bouwen (en techniek) is uiteindelijk dan ook door studie en interesse tot uiting gekomen in de bouwsector. Maar naast dat ik graag bezig ben met mijn hoofd, werk ik ook graag met mijn handen. Ik help vrienden maar al te graag met verbouwen of iets bouwen en dan het liefst met mijn favoriete materiaal: hout. In de toekomst zou ik meer kennis op willen doen van staalbewerking, zodat ik bijvoorbeeld de eettafel die je op de foto ziet, helemaal zelf kan maken (momenteel heb ik de poot door een kennis laten bouwen).

Functioneel ontwerp

Voor mij ontstaat een ontwerp meestal uit een noodzaak en soms uit een interesse om iets uit te proberen. Het liefst werk ik met de nieuwste technieken omdat deze gewoonweg het meest precies werken. Het appartement dat we kortgeleden hebben betrokken heeft mij door de indeling van de ruimte geforceerd om iets te maken langs de lange wand van de kamer. Tevens is het een oplossing voor het gebrek aan algemene opbergruimte voor boeken, stereo en administratie. Ik heb veel uren besteed aan het ontwerp en dit is het resultaat: een middelhoog gedeelte en een laag gedeelte.

Het lage gedeelte nodigt uit om op te gaan zitten en hierdoor wordt het onderdeel van de woonkamer. Het middelhoge gedeelte is wat functioneler om spullen in op te bergen (hierom ook de deuren). Het zorgt ook voor balans richting de andere zijde van de kamer, namelijk de keuken. Maar de kast mocht ook niet te groot zijn, waardoor de ruimtelijkheid van de kamer verloren zou gaan.

Eigen stijl en kennis

De stijl van onze inrichting is Scandinavisch; moderne / strakke meubels in combinatie met zachte of natuurlijke accenten, zoals hout. Dit is tevens mijn favoriete materiaal bij uitstek! Ik heb nog geen specifiek houttype gevonden waar ik het liefst mee werk, maar tot nu toe heb ik voornamelijk met OSB en MDF gewerkt. De eettafel is het eerste project met een stuk massief hout. Door te doen en te oefenen leer ik tijdens elke klus bij en dit pas ik toe in een volgend project. Ook verzamel ik kennis bij vrienden en soms YouTube. Het moeilijkste tijdens een klus vind ik het om precies te blijven. OPMAATZAGEN.nl biedt een uitkomst als het gaat om precisie. Ik googelde naar houtleveranciers die hout op maat leveren, omdat ik geen gereedschappen heb om heel precies te kunnen zagen. Dit is een van de meest belangrijke stappen in het proces. Als het hier al mis gaat, dan kan een kast, zeker van deze lengte, heel verkeerd uitvallen.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Chase en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 1.286,05


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken