Thuiswinkel Waarborg

Kast onder de vensterbank, door Tryntsje

Kast onder de vensterbank, door Tryntsje
Kast onder de vensterbank, door Tryntsje
Kast onder de vensterbank, door Tryntsje
Kast onder de vensterbank, door Tryntsje

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

2 minuten

Gemiddeld

In dit project laat Tryntsje zien hoe ze zelf een mooi opbergmeubel op maat heeft gemaakt voor in de keuken. Onder haar vensterbank had ze behoefte aan een kast op maat. Met behulp van gezaagd MDF blank en vochtwerend is het een prachtig resultaat geworden!

Omschrijving van Tryntsje

Wij hadden in onze keuken onder de vensterbank allerlei losse opberg eenheden. Een kastje op wielen, twee kisten, losse flessen op de grond, etc. Dat wilde ik anders. Ik heb een keukenkast onder de vensterbank gemaakt van bijna 3 meter breed. Het past precies tussen de keuken en de muren.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Eerst heb ik uitgedacht en getekend hoe de kast er uit moest zien en welke functies de kast moest hebben. In elk geval moest de keukenmachine in de kast passen. De achterwand van de kast is de muur. Deze heb ik eerst geschilderd met afwasbare verf. Ik heb de kast in stappen gemonteerd en geverfd. Laag voor laag. De kopse kanten heb ik afgewerkt met randsealer. Een paar onderdelen had ik te strak ingemeten, die stukken moest ik wat afschaven. Ik gebruikte speciale MDF schroeven om het MDF aan elkaar te monteren. De bovenste plaat heb ik van onderen af vast gezet met behulp van een kreg-tool. Door de hoek-lijmklemmen kon ik mooie haakse hoeken maken. Op twee plekken zit deze kast aan de muur vast met een metalen hoekplaatje. Tot slot met potscharnieren de deurtjes gemonteerd. De kast is zo stevig dat je er zonder problemen op kunt zitten. Tips: - randsealer: zorg voor mooie gladde ondergrond, bijvoorbeeld goed schuren of zelfs wat bijschaven. Anders houd je toch nog wat een ruig randje. - meten: meet op meerdere plekken de hoogte. Ik ging er van uit dat de twee vensterbanken in ons nieuwbouwhuis dezelfde hoogte hadden… gelukkig konde de zaagexperts een zestal plankjes 0,7cm afzagen. - verven: gebruik goede grondverf en goede topverf bij intensief gebruik. Deze verflaag is zo hard, dat ik met een boortje nodig had om een gaatje te maken om een schroefje te monteren. Ideaal voor in de keuken.

Afmetingen van mijn DIY project

297,0 x 29,0 cm

Mijn kluservaring

Voor mij is deze webshop om online gezaagd plaatmateriaal te bestellen deaal. Ik houd van uitdenken en in elkaar zetten. Ik heb alleen niet de zaagruimte en de apparatuur om te zagen. Daarom zijn ze voor mij de perfecte klushulp op afstand!

Wat anderen met MDF maakten

Geen resultaten gevonden