IKEA hack: vakkenkast maken met IKEA IVAR stellingkasten als basis, door Lana

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Lana

Lana

NL

Gemiddeld

2 minuten

Met behulp van de Ikea Ivar kast en online besteld gezaagd plaatmateriaal kan je snel een fantatische kast op maat maken. In dit DIY project laat Lana zien hoe ze dit heeft aangepakt voor kast in de woonkamer. Door verschillende materialen te combineren met hang- en sluitwerk in zwart staal is er echt een unieke eye-catcher ontstaan.

Omschrijving van Lana

Hoge kast op maat gemaakt tussen de wanden en naar wens ingericht zodat er zowel ruimte is om alles er in op te ruimen wat ik kwijt wilde en de kast decoratief deel uit te laten maken van de ruimte.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Als basis heb ik gebruik gemaakt van het Ikea Ivar stellingkasten systeem en dit vastgezet aan de muur voor extra stabiliteit. Het gedeelte in het midden met de lades is een ingerichte stellingkast. Daarnaast heb ik de zijpanelen van dit systeem gebruiken om de kast verder vorm en eenheid te geven. De rest van de kast is opgebouwd met grenenhout, vurenhout en mdf wat ik online in de webshop heb besteld. Alle zichtbare planken zijn van grenenhout. De zijkanten van de open gedeeltes heb ik afgewerkt met dun vurenhout zodat het niet meer zichtbaar is dat de zijpanelen eigenlijk een stellingkast zijn. De planken in de kast zijn van mdf. Als afwerking heb ik het hout geschilderd en de kastdeuren (zwart mdf) heb ik onbehandeld gelaten. Het hang -en sluitwerk is van zwart staal.

Afmetingen van mijn DIY project

222,0 cm breed en 350,0 cm hoog

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Lana en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 397,93


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken