IKEA BESTA TV-meubel met eiken overlap paneel voor hondenbench, door Roel

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Roel

Roel

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Roel toont zijn slimme aanpassing van een IKEA Besta TV-meubel, waarbij hij een eiken overlap paneel heeft toegevoegd om het te veranderen in een eigentijdse en functionele hondenbench. Zijn project laat zien hoe je praktische meubelstukken kunt maken die naadloos in je interieur passen en tegelijkertijd aan de behoeften van je huisdier voldoen. Ontdek zijn stappen en ideeën om je eigen meubel-huisdierencombinatie te creëren.

Omschrijving van Roel

Voor onze TV hoek hebben we een BESTA (IKEA) meubel opgehangen, hierop een maatwerkblad van OPMAATZAGEN.nl en dit blad laten doorlopen zodat de bench minder zichtbaar is. Dit afgewerkt met akupanelen wat het een geheel maakt.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De bench was dieper dan het meubel van IKEA. Om deze reden heb ik een balkenframe gemonteerd aan de wand dat zorgt voor een extra 4-5cm. Dit frame is gemonteerd met keilbouten en zorgt direct voor een goede fundering voor het eikenblad van OPMAATZAGEN.nl. Aan het frame heb ik de IKEA Besta gemonteerd incl. kabeldoorvoer. Na montage heb ik alles opgemeten voor het maatwerkblad en rekening gehouden dat de muur niet 100% recht is. Na ontvangst is het blad geplaatst op de tv-meubel, vastgezet met een paar schroeven tegen schuiven en hierna is de hoek afgewerkt met akoestische panelen met eikenhout uitstraling. Het resultaat is een zwevend tv-meubel en een hondenbench welke weg valt in het meubel. Het resthout zal gebruikt worden om de olie te testen om het hout te behandelen en mogelijk nog een wandplank in de woning.

Afmetingen van mijn DIY project

262.5 x 45.7 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken