IKEA BESTA opbergkast in de hal, door Karin

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Karin

Karin

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Ik heb voor onze hal een opbergkast gemaakt van IKEA BESTA kasten en multiplex. De kast bestaat uit een aantal vierkante en rechthoekige Ikea kasten, afgewisseld met twee open vakken. Tegen de zijkant, waar je normaalgesproken de naden van de verschillende kasten zou zien, heb ik een ondiepe kast gemonteerd, met plankjes. Een deel is bekleed met prikbord. De andere delen hebben een achterwand van smalle latjes die ik op de achterplaat heb gelijmd. De kast zweeft en heb ik aan de zijkant en bovenkant omlijst met het mdf.

Bestaande kast pimpen met Multiplex

Ik heb eerst de Ikea kasten gemonteerd, en daarna alles goed nagemeten. Ik heb de vakken in verstek laten zagen en deze aan elkaar gelijmd. Eerst heb ik de onderdelen aan de buitenkant met schilderstape aan elkaar gemaakt en daarna aan elkaar gelijmd en vastgezet met lijmklemmen. Na een dag drogen heb ik de vakken in de kast geplaatst. De achterwanden vallen er precies in. De vakken heb ik niet verder vastgezet omdat ze stevig blijven zitten in de kast. Daarna heb ik de zijkant in elkaar gezet en deze ook aan de wand bevestigd. Tot slot heb ik de omlijsting gemonteerd.

De afmetingen van de kast

De kast is 134,0 breed en 220,0 cm hoog.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Karin en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 374,21


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken