Thuiswinkel Waarborg

Ikea opbergkast in de hal, door Karin

Ikea opbergkast in de hal, door Karin
Ikea opbergkast in de hal, door Karin
Ikea opbergkast in de hal, door Karin
Ikea opbergkast in de hal, door Karin

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Omschrijving

Ik heb voor onze hal een opbergkast gemaakt van Ikea besta kasten en multiplex populier. De kast bestaat uit een aantal vierkante en rechthoekige Ikea kasten, afgewisseld met twee open vakken. Tegen de zijkant, waar je normaalgesproken de naden van de verschillende kasten zou zien, heb ik een ondiepe kast gemonteerd, met plankjes. Een deel is bekleed met prikbord. De andere delen hebben een achterwand van smalle latjes die ik op de achterplaat heb gelijmd. De kast zweeft en heb ik aan de zijkant en bovenkant omlijst met het mdf.

Bestaande kast pimpen met Multiplex

Ik heb eerst de Ikea kasten gemonteerd, en daarna alles goed nagemeten. Ik heb de vakken in verstek laten zagen en deze aan elkaar gelijmd. Eerst heb ik de onderdelen aan de buitenkant met schilderstape aan elkaar gemaakt en daarna aan elkaar gelijmd en vastgezet met lijmklemmen. Na een dag drogen heb ik de vakken in de kast geplaatst. De achterwanden vallen er precies in. De vakken heb ik niet verder vastgezet omdat ze stevig blijven zitten in de kast. Daarna heb ik de zijkant in elkaar gezet en deze ook aan de wand bevestigd. Tot slot heb ik de omlijsting gemonteerd.

De afmetingen van de kast

De kast is 134,0 breed en 220,0 cm hoog.

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Mijn ervaring met OPMAATZAGEN.NL is erg positief. Alles is tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd. Superfijn dat ik hierdoor dit project zonder zelf te moeten zagen kon realiseren. De afhaallocatie van Destil in Hilversum is voor mij ook heel makkelijk. Dat scheelt weer verzendkosten.

Wat anderen met Multiplex maakten

Geen resultaten gevonden