Ensuite inbouwkast in een oud dijkhuisje, door Jacco

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jacco

Jacco

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Jacco deelt zijn inspirerende renovatieproject waarin hij een ensuite inbouwkast heeft gemaakt in zijn charmante oude dijkhuisje. Dit project is ideaal voor kleinere ruimtes en toont hoe je slim gebruik kunt maken van beschikbare ruimte. Leer meer over Jacco's ontwerpideeën, materialen en technieken die hij heeft toegepast om een praktische en stijlvolle inbouwkast te creëren die naadloos in zijn historische woning past. Ontdek hoe je een soortgelijk project kunt realiseren en je ruimte kunt optimaliseren.

Omschrijving van Jacco

Ik heb met grenen timmerpanelen een inbouwkast gemaakt tegen een wand. De deur is erin geïntegreerd.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Voor een dijkhuisje uit 1900 heb ik een inbouwkast gemaakt met grenen timmerpanelen van OPMAATZAGEN.nl.

Ik heb staanders besteld van 40 mm grenen timmerpanelen. De leggers zijn van 18 mm grenen timmerpaneel. Alles is gegrond en 2x gelakt in de kleur 85% Sisal, met de lak Makkelijk Mooi Meubels van Flexa. De leggers zijn met deuvelverbindingen vastgemaakt. Op onzichtbare plekke heb ik stalen hoekijzers gebruikt om het basisframe vast te zetten, en aan de muur te bevestigen. De vaste delen zijn 30 cm diep (behalve naast de deur; daar 32 cm), de losse planken zijn aan de voorkant afgerond (2x6 mm), en zijn 28 cm diep.

De maatvoering van het deurkozijn was maatgevend, naast de maat van de tv die erin moest komen. Het geheel is afgewerkt met mdf sierplinten van Karwei, onder en boven. De kraaldelen heb ik tegen de achterwand gemonteerd (Stora Enso kraalschroot 9x83x2700 mm bij Gamma). In de grote vakken zijn de leggers 98 cm breed. De smalle leggers links zijn 38 cm, rechts 48 cm. Totale hoogte van de kast is 237 cm. Totale breedte is 416 cm. Ik wil de bovenkant later nog afwerken, zodat het echt een 'inbouw'-kast wordt.

Afmetingen van mijn DIY project

416,0 x 237,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jacco en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 1.136,46


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken