Een zwarte maatwerk TOSIZE Furniture vakkenkast, door Pieter

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Pieter

Pieter

NL

Makkelijk

3 minuten

In dit DIY project deelt Pieter zijn ervaring met het online samenstellen, monteren en schildereen van zijn maatwerk TOSIZE Furniture kast. Hij heeft gekozen voor MDF, zodat hij de kast in de identieke zwarte kleur (RAL 9004) kon schilderen. Het is een prachtig resultaat geworden om trots op te zijn.

Omschrijving van Pieter

Via de website hebben we medio Januari 2023 een maatwerk TOSIZE Furniture vakkenkast samengesteld met de configurator tool. Het configureren wijst zichzelf uit en in enkele minuten heb je je gewenste indeling bepaald. Ons ons geval betreft het een vakkenkast met de afmeting 215 x 192 x 40 cm voorzien van 30mm dik MDF plaatmateriaal met in totaal 12 vakken en 3 kast ruimtes.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Na ontvangst van levering welke op een wegwerp pallet netjes tot aan de voordeur werd geleverd hebben we al het plaatmateriaal uitgestald in de woonkamer. Al het plaatwerk is voorzien van een handige sticker met unieke nummering. Vanaf de bijgeleverde bouwtekening is ieder onderdeel terug te herleiden waardoor het vrijwel onmogelijk is om de kastdelen in verkeerde volgorde te monteren. De gehele montage van de kast was dan ook in een goede 1,5 uur gerealiseerd en is in principe voor iedereen met een minimale klus ervaring in dit tijdsbestek te realiseren. Een tip vanuit ons is om de houten "deuvels" waarmee je de MDF platen met elkaar verbind zo ver mogelijk in de gaatjes te slaan (met een rubber hamer). Hiermee voorkom je dat er kieren ontstaan tussen het plaatwerk. Nadat de kast in elkaar stond zijn we hem gaan gronden met grondverf, in ons geval met een RAL9004 kleur. Bewust deze kleur omdat we hier eerder de trap ook mee geverfd hebben en het TV meubel ook voorzien is van deze kleur. Het gronden verven is niet onze favoriete bezigheid, maar het hoort erbij ;). De gehele kast (op de achterzijde na) is twee keer gegrond met een verfroller en daarna ook nog twee keer afgelakt met verf. Wij hebben gekozen voor het merk Sikkens en dan de Rubbol BL variant, deze is stoot en kras vast. Uiteindelijk toen alles voorzien was van een dubbele grond en laklaag hebben we als laatste onderdeel de kastdeuren gemonteerd. Ook dit is een vrij eenvoudige klus omdat de scharnier gaten al perfect zijn gefreesd. Je kunt het dus vrijwel niet fout monteren, dat is wel echt het grote voordeel van manier waarop deze webshop haar producten uitlevert en waar we ook wel enigszins blij verrast door waren. De kast staat inmiddels al een tijdje te pronken in onze woonkamer en welke we nog steeds wel langzaam aan moeten vullen met spullen, maar dat zal in de loop der tijd ook goed gaan komen. Al met al zeer tevreden over deze aankoop en doordat er toch de nodige uren in hebben gezeten (met name met verven) zijn we ook extra trots op het eindresultaat.

Afmetingen van mijn DIY project

215,0 cm
192,0 cm
40,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

1 item in totaal

€ 1.105,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken