Een zwart eiken op maat gemaakte TOSIZE furniture vakkenkast met TV-nis, door Jörgen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Jörgen

Jörgen

NL

Gemiddeld

2 minuten

Jörgen laat in dit DIY project hoe hij zelf een TOSIZE furniture kast heeft ontworpen en in elkaar gezet. Hij heeft gekozen voor zwart eiken meubelpaneel; zodat hij niet hoefde te schilderen en direct van zijn kast kon genieten. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Jörgen

We hebben een eigen ontwerp bergmeubel / vakkenkast laten maken. Er zit ook een TV vak in voor een 65 inch TV. we wilden een aantal vakken met deuren onderin en voor de rest open vakken om mooie dingen in te kunnen neerzetten. Ikheb er ook vakken voor actieve speakers in gemaakt en voor een platenspeler. Alle kabels zijn achter de kast weggewerkt. De vakken zijn links en rechts van de TV symmetrisch. De vakken voor de apparatuur heb ik vooraf opgemeten, zodat deze er goed in paste. De andere vakken heb ik op gevoel ingedeeld.

Hoe ik dit project gemaakt heb

We hadden zelf een idee voor een vakkenkast in onze nieuwbouw woning. Na advies hebben we gekozen voor een kast van zwarte meubelpanelen. Het ontwerp hebben we via de ontwerptool op de site gemaakt. Alle op maat gezaagde houten panelen waren met stickers gecodeerd. Op te bijgeleverde bouwtekening zag je precies welk onderdeel waar moest komen. Met deuvels en houtlijm zet je de kast in elkaar. Er zit een vak in voor een 65 inch TV. Ik heb er zelf Ikea kastverlichting in gemaakt met een afstandsbediening die de verlichting aan en uit kan zetten en kan dimmen.

Afmetingen van mijn DIY project

300,0 cm breed bij 270,0 cm hoog (ons plafond is 2,85m hoog). Het vak voor de TV heb ik 7 cm diep laten maken. Alle kabels zijn achter de kast weggewerkt.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 4.057,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken