Een zelfontwerpen mega wandkast op maat van MDF, door Kim

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Kim

Kim

NL

Makkelijk

2 minuten

In dit DIY project deelt Kim haar ervaring bij het ontwerpen, opbouwen en schilderen van haar TOSIZE Furniture kast op maat. Ze heeft in de 3D configurator haar mega wandkast ontworpen. Door te kiezen voor MDF heeft ze deze in haar favoriete kleur kunnen schilderen. Het resultaat is een prachtige grote wandkast op maat, zonder dat ze daarvoor een vaak dure interieurbouwer heeft hoeven inschakelen.

Omschrijving van Kim

We wonen nu twee jaar in ons mooie huis. Al vanaf het begin wilden we wat moois en praktisch op de zijwand. Via een artikel in een vt-wonen blad zijn we bij opmaatzagen.nl terechtgekomen. We hebben de volledige wand nu als prachtige vakkenkast met opbergruimte eronder, het is alsof het zo in de woning hoorde. Het is zelfs veel mooier geworden dan we van tevoren in gedachten hadden.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Meerdere malen gemeten, breedte en hoogte. Toen een avond zitten puzzelen en ontwerpen. Toen op bestellen en betalen gedrukt 😅. Was best een spannend moment! De levertijd zou tussen de 4 en de 6 weken zijn! Na 4 weken kregen we een mailtje dat ze bij de laatste check van onze kast constateerde dat de deuren in de onderste laag te breed zouden zijn en het beter was om dubbele deurtjes te maken om doorhangen te voorkomen. Dit was zeer fijn, aangezien dit moeilijk in te schatten was bij het ontwerpen van de kast. Precies na 6 weken werd onze kast op de afgesproken tijd en zeer netjes verpakt afgeleverd. Eerst dacht ik, is dit wel onze kast? Het was een vierkant pakket van ongeveer 1 m3 ! Ik ben alle planken gaan sorteren op nummer en letters. En toen begonnen volgens de bouwtekening! Dit was eigenlijk best makkelijk, belangrijkste was dat de onderste laag zeer goed waterpas lag! Ik ben 1 hele dag bezig geweest om de kast in elkaar te zetten. En 1 hele dag om hem helemaal te schilderen. Ben echt geen één probleem tegengekomen met het in elkaar zetten van dit gigantische bouwpakket. Alles was zeer duidelijk beschreven, voorzien van stickers en netjes voorgeboord. Alle materialen zaten erbij tot aan de lijm toe. Zeer goede scharnieren en drukopeners voor de deurtjes.

Afmetingen van mijn DIY project

473,0 cm breed
239,5 cm hoog

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 3.381,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken