Een zelfgemaakte loungebank met opslagruimte van OSB, door Bas

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Bas

Bas

NL

Makkelijk

2 minuten

Bas laat zien hoe je met de online zaagservice zelf een loungebank op maat kan maken. Door de gezaagde panelen online te bestellen kan je direct aan de slag met je project. Let op: OSB is in principe niet geschikt om (zonder behandeling) buiten te gebruiken.

Omschrijving van Bas

Een tuinbank passend om de regenpijp, gemaakt van OSB voorzien van opbergruimte voor buitenspullen. Perfect op maat voor een set pallet kussens. Vervolg stap is dat deze nog geschilderd gaat worden: OSB is geen permanent buitenmateriaal.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Als eerst hebben wij de tuinkussens gekocht. Aan de hand van deze maat heb ik de buitenmaat van de bank bepaald. Vervolgens de hoogte van de bank bepaald. Hiervoor hebben wij de maat van onze binnenbank aangehouden exclusief de kussens. Het onder frame heb ik gemaakt van oud steigerhout wat uit de tuin kwam. Daarom heen de mooi nieuw gezaagde OSB platen geschroefd. De deksel valt uiteindelijk opde gezaagde kanten en aan de binnenkant voorzien van een lat zodat deze niet kan verschuiven. De onderkant is voorzien van stelvoetjes omdat ons terras wat afloopt. De kopse kanten moeten nog waterproof gemaakt worden (daar ga ik kit op smeren) waarna we de hele bank nog gaan voorzien van lak laag. Maar voor nu hebben we vooral genoten buiten in de zon op onze nieuwe bank!

Afmetingen van mijn DIY project

194,0 x 77,0 cm
 

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Bas en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1 item in totaal

€ 245,44


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken