Een zelfgemaakt zwevend TV Meubel van op maat gezaagd MDF vochtwerend, door Roos

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Roos

Roos

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Roos deelt haar inspirerende DIY-project op ons blog, waarbij ze een prachtig zwevend TV-meubel creëerde met vochtwerend MDF. Haar uitleg biedt handige tips en duidelijke instructies, zodat je zelf aan de slag kunt om dit eigentijdse meubelstuk te maken. Ontdek hoe je je interieur kunt verfraaien met een op maat gemaakt TV-meubel dat niet alleen functioneel is, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je huis vormt.

Omschrijving van Roos

Op maat gemaakt zwevend TV Meubel met 4 vakken, in verstek uitgevoerd bovenblad en wit gelakt.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Werktekening: We hebben vochtwerend MDF gebruikt van 18mm dik voor het TV meubel. De totale breedte van het meubel is 240cm, hoogte 33cm en diepte 36cm. Met dit als uitgangspunt hebben we eerst de afmetingen van de losse onderdelen uitgerekend: bovenblad (verstek gezaagd), zijkanten (verstek gezaagd), onderblad, achterkant (optioneel), frontjes deuren 4x (rekening houden met kleine ruimte tussen de deuren) en montagelat. Heel handig dat het hierna als een soort bouwpakket in elkaar gezet kan worden! Montage: De losse onderdelen zijn met een 4mm-boortje voorgeboord en verzonken voor een strak eindresultaat. Het bovenblad en de zijkanten zijn zowel geboord als met lijm (versteklijmklemmen) vastgezet. Het meubel is opgehangen aan een bevestigingslat aan de muur (bovenblad valt hierop en in binnen bovenhoeken kast vastgezet met hoekprofiel). De deuren zijn gemonteerd met softclose 'potscharnieren', zoals ze bij keukenkasten worden gebruikt. In het boven en onderblad in 1 van de vakken is een 6cm doorvoer gat geboord voor de kabels, afgewerkt met een kabeldop. Afwerking: ontvetten & stoffen, plamuren (MDF plamuur) van boorgaten, 2x gronden en 2x lakken en tussendoor opschuren met schuurpapier met 240 korrel.

Afmetingen van mijn DIY project

240,0 cm breed
33,0 cm hoog
36,0 cm diep

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Roos en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 150,32


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken