Een zelf ontworpen vakkenkast met TV-nis voor in de woonkamer, door Merijn

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Merijn

Merijn

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Met behulp van een schets en indeling kan je eenvoudig zelf je vakkenkast op maat realiseren. Aan de hand van je eigen ontwerp maken we een zelfbouw pakket waarmee je een kleine of in het geval van Merijn een hele grote vakkennkast kan maken. Merijn heeft gekozen voor het materiaal MDF lakdraag; dit is goed te schilderen in je favoriete kleur. 

Omschrijving van Merijn

Een vakkenkast van MDF met lakdraagfolie in de woonkamer, met een nis voor de TV. Op deze manier kunnen we veel spullen kwijt en blijft de kamer redelijk ruim. Alle kabels zijn ook netjes uit het zicht.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het assembleren van de kast was goed te doen. Heb alles op glijdend materiaal gezet zodat ik met het geheel kon schuiven. Ik heb met zo weinig mogelijk schroeven in het zicht gezorgd dat ik zo min mogelijk te plamuren had. De meeste schroeven gingen in de achterwand.  Na het in elkaar zetten heb ik met behulp van 4 meubelrollers de kast voorzichtig op zijn plaats gekregen. Best lastig met zo'n enorme kast tussen twee muren en bijna tegen het plafond. Ik heb de kast op vier plaatsen vast gezet met beugeltjes van IKEA. Uiteindelijk is de meeste tijd gaan zitten in de afwerking. Gaten plamuren, MDF randen sealen, schuren en ik heb twee lagen verf aangebracht op alles. Het netjes lakken van de deurtjes kostte best wat tijd, want dat moest in batches, omdat ik niet genoeg ruimte had. Het afmonteren en stellen van de deuren en lades is goed te doen. Ben erg tevreden over het eindresultaat.

Afmetingen van mijn DIY project

510,0 x 258,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken