Een unieke kastenwand op maat van bestaande IKEA kasten en gezaagde MDF panelen, door Anton

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Anton

Anton

NL

Makkelijk

2 minuten

Anton laat in dit DIY project zien hoe hij een echt unieke kastenwand heeft gemaakt. Door bestaande en al aanwezige (IKEA) kasten te combineren met op maat gezaagde MDF panelen. 

Omschrijving van Anton

Een nieuwe kastenwand voor boeken en mooie voorwerpen die een plaats verdienen in de woonkamer. De combinatie is opgebouwd uit een oude kast, kastjes van Ikea en beschilderde MDF planken.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het idee voor een nieuwe kast ontstond toen het opruimen en ontspullen begon begin 2023. Alle kasten uit het hele huis zijn eerst leeggehaald, daarna uit elkaar gehaald en in de overkapping gezet. De boeken, mooie voorwerpen, mappen en alles wat in de kasten her en der verspreid in huis is verzameld en per onderwerp bij elkaar geplaatst. Pas dan besef je hoeveel spullen er (stiekem) worden verzamelt in de loop der jaren. Alleen al het aantal fotolijstjes wat toen op een stapel bijeen lag… het besluit is genomen dat alleen dingen die een plekje verdienen een plaats krijgen in de nieuwe kast. Op Pinterest gezocht naar inspiratie en zo is de kast een plaats voor dierbare en handige boeken(resigidsen, kookboeken etc) en mooie voorwerpen geworden. De combinatie oude kast/Ikea/mdf planken is op een avond aan de eetkamer tafel met veel teken, knip en plakwerk bedacht. Het uiteindelijke resultaat is nog mooier dan we hadden verwacht en we zijn supertevreden met onze nieuwe unieke kast.

Afmetingen van mijn DIY project

De kast op de korte muur is 56,0 cm De plank boven het raam is 104,0 cm De kast aan de lange muur is 234,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Anton en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 132,88


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken