Een strak zelfgemaakt TV-meubel op maat van MDF, door Gert-Jan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Gertjan

Gertjan

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

In dit DIY project laat Gert-Jan zien hoe hij zelf een strak TV-meubel zelf heeft gemaakt. Voor deze klus heeft hij gekozen voor MDF lakdraagfolie. Dit scheelt tijd bij het uiteindelijk schilderen. Het zaagwerk heeft hij online op maat besteld. Door te kiezen voor verstek (wat op MDF mogelijk) is krijg je mooie strakke verbindingen.

Omschrijving van Gert-Jan

Tv Meubel van MDF (18mm) met lakdraagfolie. Inclusief kabel gaten in het bovenblad, onderkant en achterkant. Links en rechts een klapluik met druksnaper en soft close. Gemaakt om zowel op een frame/pootjes te staan als op te hangen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Na het opmeten van de ruimte gekozen voor een lengte van 220cm. De lengte verdeeld in drie delen, voor 2 kastjes en 1 open deel. Voor de buitenkant gekozen om alles in verstek te laten zagen voor een zo strak mogelijk eindresultaat. Alle zichtbare kopse kanten netjes afgewerkt. Eerst schuren korrel 180, grondverf, weer schuren 180, 240, grondverf. Op de minder mooie stukken of de verstek gezaagde stukken nog een extra laag grondverf. Alle gaten voor leg planken geboord. Met zicht op de toekomst drie mogelijke hoogtes voor de planken. Kabelgaten gefreesd. Omdat ik niet in het bezit ben van een boven frees heb ik gekozen om de gaten eerst grof uit te zagen met een decoupeerzaag en netjes af te werken met een dremel. 1 kabel gat in het midden van het bovenblad, 3 gaten in het onderblad (1 per deel) en 2 grotere gaten in de achterkant (in de kastjes), een klein gat in de beide schotten. De gaten geboord voor de scharnier in de kastdeurtjes. Alle planken voorzien van lamelle verbindingen. Na al het voorwerk was het tijd om te lakken. Gekozen voor een donker olijfgroen (apache). Ik was voornemens de binnenkant te lakken met een (schuim)roller en alle buitenkanten te spuiten. Maar het resultaat met de roller was dusdanig strak dat ik de verfspuit in het hok heb laten staan. De binnenkant heb ik 2 lagen gegeven en de buitenkant 3. Tussen de lagen door op geruwd met scotch brite en goed stofvrij gemaakt. Voor de montage heb ik lamellen gebruikt icm niet bruisende constructie lijm. Alles plank voor plank gelijmd en op zijn plek gehouden met gewichten of spanbanden.

Afmetingen van mijn DIY project

220,0 x 38,0 x 30,0 cm (LxBxH).

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Gertjan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 298,42


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken