Thuiswinkel Waarborg

Dakkapel plafond van MDF, door Edward

Dakkapel plafond van MDF, door Edward
Dakkapel plafond van MDF, door Edward
Dakkapel plafond van MDF, door Edward
Dakkapel plafond van MDF, door Edward

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

2 minuten

Makkelijk

Een nieuw plafond

Na werkzaamheden op ons dak zijn een aantal dakpannen niet goed terug gelegd. Hierdoor ontstond lekkage bij onze dakkapel. Het plafond begon bruine plekken te vertonen en de dakplaat was verzadigd met water. Nadat we de slechte stukken opengebroken hadden, konden we door het gat zien of de lekkage verholpen was. Toen dit verholpen was werd het tijd om de schade te herstellen en de dakkapel weer netjes te maken.

Plafond reparatie met MDF

Voor de reparatie van het plafond van de dakkapel moest er een nieuwe plaat tegenaan geplaatst worden, maar deze afmeting kun je niet bij een bouwmarkt halen. OPMAATZAGEN.nl bood uitkomst. Daar kunnen allerlei soorten hout in allerlei verschillende maten besteld worden. Ideaal! Wij hebben gekozen voor MDF Lakdraag. Dit is een MDF plaat met lak dragende folie, zodat de plafondverf niet gelijk in het hout trekt tijdens het sausen.

De plaat werd keurig afgeleverd met een beschermrand tegen beschadigen. Hij was exact aan de maat en paste perfect. Ik heb de maten van de balken uitgezet op de MDF plaat en per balk vier gaten voorgeboord en verzonken, zodat de schroeven er mooi invallen om daarna strak af te werken met een vuller. Er moesten nog twee hoekjes met de hand worden uitgezaagd i.v.m. de plinten tegen het kozijn. De plaat er tegenaan plaatsen was het zwaarste werk, maar toen deze vast geschroefd zat, kon ik beginnen met de zijkanten afkitten en de schroefgaten vullen. Daarna heb ik alles gesausd (ook de zijwanden) zodat alles weer mooi één geheel is.

Plafondformaat

Rechthoek (gezaagd) | 271,0 x 119,0 cm

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Na alles afgewerkt te hebben, lijkt onze dakkapel weer als nieuw en zijn we zeer tevreden met de goede service en scherpe prijs van OPMAATZAGEN.nl.

Wat anderen met MDF maakten

Geen resultaten gevonden