Thuiswinkel Waarborg

Audio / Video meubel op maat, door Ingolf

Audio / Video meubel op maat, door Ingolf
Audio / Video meubel op maat, door Ingolf
Audio / Video meubel op maat, door Ingolf
Audio / Video meubel op maat, door Ingolf

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Omschrijving

Na de succesvolle afronding van mijn keukenfrontjes project (zie elders op deze pagina) begon het weer te jeuken! Gelukkig was de Ikea kast waar de TV op stond té lelijk... Dus tijd voor een nieuw Audio Video meubel. Nu precies op maat!

Audio meubel met eigen design

Ik wilde een eenvoudig kastje maken met een ranke en luxe uitstraling. Deze hele kast bestaat uit 5 onderdelen. 4 planken aan alle zijden in verstek gezaagd uit 18 mm MDF en 1 middensteun uit 30 mm MDF. De middensteun is van boven en onder vastgezet met schroeven, alle andere verbindingen alleen houtlijm. Na het verlijmen is de binnenzijde gegrond en afgelakt in grijs. De buitenkant heb ik voorzien van echt hout fineer en daarna in de olie gezet. Het fineer had ik besteld bij AliExpress... maar dat is geen aanrader. Het is te dun om goed te verwerken. Wil je dit ook gaan doen: ga dan niet voor de budget optie zoals ik heb gedaan! Fineren is tijdrovend en precies werk, maar niet moeilijk. Smeer het MDF helemaal in met houtlijm, laat het drogen (30-45 minuten) en als je eigenlijk denkt: nu plakt het niet meer.... leg dan het fineer er op, pak een strijkbout op een vrij lage temperatuur en strijk het stevig aan. Wel even een velletje papier tussen de strijkbout en het hout doen. Daarna is het alleen een kwestie van schoonsnijden. Het eindresultaat is geweldig!

De afmetingen van het project

125,0 x 42,0 x 29,0 cm

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Mijn tweede project met hout van OPMAATZAGEN.nl en ik hoop snel weer iets nieuws te kunnen maken. Zonder dure zaagmachines kan ik nu helemaal zelf de mooiste dingen maken. Een uitkomst!

Geen resultaten gevonden