Een van de bekendste HPL platen leveranciers is Trespa®. Trespa® op maat zagen of op zoek naar klustips voor het bewerken van Trespa®? Lees het op het klus- en inspiratieblog van OPMAATZAGEN.nl. Hier krijg je antwoord op de vragen: Wat is Trespa®? En hoe pas je HPL platen toe in jouw project?

Om je alvast wat informatie te geven, Trespa® platen bestaan uit houtvezels of papierkern afgewerkt met twee harde toplagen welke doordrenkt zijn met fenolhars, een sterke soort lijm. Bij de productie worden deze lagen samengevoegd onder hoge druk en bij een hoge temperatuur. Door het samenpersen ontstaat een zeer dichte en zeer harde plaat. De toplagen zijn zo hard en dicht dat zonlicht envocht niet kunnen doordringen tot het binnenste gedeelte van een HPL plaat.

HPL platen zijn dus erg glad, oersterk en beschikbaar in vele kleuren en afwerkingen. Trespa® en andere HPL platen zijn oorspronkelijk bedoeld voor afwerkingen buitenshuis, maar kunnen ook heel goed binnenshuis gebruikt worden.

HPL platen, zoals Trespa®, kan je onder andere inzetten voor gevelafwerkingen, boeidelen (dakranden) en dakkapellen. Ze verkleuren niet door de zon waardoor je jaren lang plezier hebt van deze afwerking. Laat je op ons blog inspireren door wat anderen maakte en ga goed voorbereid aan de slag met jouw volgende klus!

Taartvitrine met zwarte trespa legplaten, door Jasper
Jasper heeft een taart vitrine ontworpen van Trespa, zodat o.a. cupcakes en croissants een gezellig ... Read more
Trespa® dennengroene legplanken voor in de hobbykas, door Jac
Legplanken voor in de hobbykas; een praktische en snelle oplossing om de planten in de hobbykas op h... Read more
Laat HPL platen op maat zagen door OPMAATZAGEN.nl
Wist jij dat we ook HPL platen op maat zagen? Naast o.a. MDF, Multiplex en vuren panelen heb je ook ... Read more
>