Timmerpanelen online op maat bestellen?

Timmerpanelen zijn ideaal om te gebruiken voor het zelf maken van diverse soorten meubels, zoals tafels, bureaus en kasten. Wil je zelf nieuwe meubels maken voor in je woning of je tuin? Dan kun je goed gebruik maken van de timmerpanelen. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je diverse soorten timmerpanelen van hoge kwaliteit bestellen tegen een aantrekkelijke prijs. Wij kunnen de panelen voor je op maat zagen, zodat jij daar geen omkijken naar hebt.

Massief houten timmerpanelen

Timmerpanelen worden gemaakt van smalle latten massief hout. Deze latten worden tijdens het productieproces stevig aan elkaar verlijmd, waardoor er een enkel geheel ontstaat. Het timmerpaneel biedt hierdoor veel voordelen, zoals een enorme kracht en een uitstekende duurzaamheid. Doordat de panelen in principe uit meerdere latten bestaan wordt het risico op kromtrekken van de panelen ook effectief voorkomen. De massief houten timmerpanelen zijn mooi afgewerkt, waardoor de uiteindelijke producten ook een mooie uitstraling hebben.

Variërende dikte van de timmerpanelen

Timmerpanelen zijn er in diverse soorten. Een belangrijk aandachtspunt bij het maken van je keuze is de dikte van de timmerpanelen. Er zijn relatief dunne timmerpanelen die uitstekend geschikt zijn voor kleinere meubelstukken die niet zwaar belast gaan worden. Wil je echter timmerpanelen kopen voor het maken van een bureaublad of een grote boekenkast die je helemaal wilt vullen met zware boeken? Dan is het aan te raden om timmerpanelen te bestellen met een wat grotere dikte. Een dikte van 40 mm is dan vaak een goede keuze.

Verschillende soorten timmerpanelen

Timmerpanelen kunnen gemaakt worden van verschillende houtsoorten. De meest populaire houtsoorten waarvan timmerpanelen worden gemaakt zijn vuren- en grenenhout. Deze materialen hebben een lichte kleur en zijn gemakkelijk te bewerken. Mocht je een massief houten paneel willen met een wat donkere kleur kun je ook kiezen voor hoogwaardige eiken panelen.

De timmerpanelen naar wens afwerken

In de basis zijn de timmerpanelen allemaal naturel. Dit geldt voor de timmerpanelen van alle beschikbare houtsoorten. Je kunt dus zelf bekijken wat voor look je uiteindelijk wilt creëren door bewust te kiezen voor een specifieke afwerking. Hiervoor kun je beits gebruiken, maar ook olie of bijvoorbeeld krijtverf.

Grenen timmerpanelen zijn het populairst

Mensen die zelf meubels willen maken voor binnenshuis kiezen over het algemeen voor een grenen timmerpaneel. Deze worden dan ook voor dit doeleinde het meest verkocht. Je kunt er niet alleen mooie meubels van maken, maar je kunt ook losse planken maken van de timmerpanelen. Grenen is vooral populair om de mooie uitstraling. De houtnerf is zeer goed zichtbaar en de kleur wordt het best omschreven als warm en sfeervol, ondanks dat het toch vrij licht van kleur is. De grenen timmerpanelen zijn eenvoudig te bewerken. Wanneer je hiermee aan de slag gaat, dan zal je merken dat grenenhout een heel specifieke geur verspreidt tijdens het bewerken. Niet iedereen vindt deze geur aangenaam. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken. Wanneer het bewerken eenmaal klaar is, dan verdwijnt de betreffende geur.

Timmerpanelen bestellen met de juiste afwerking

Je kunt bij OPMAATZAGEN.nl timmerpanelen kopen in de meest uiteenlopende soorten en maten. Binnen het bestelproces kun je de gewenste afmetingen aangeven. Zo kunnen wij jou de timmerpanelen direct op maat leveren. Daarnaast kunnen we ook de kopse kanten voor je afwerken. Hiervoor zijn veel verschillende mogelijkheden.

Eenvoudig online timmerpanelen bestellen

OPMAATZAGEN.nl heeft een ruim assortiment Timmerpanelen online staan. Je kunt de meest uiteenlopende timmerpanelen bestellen tegen een aantrekkelijke prijs. Bekijk de diverse mogelijkheden in onze webwinkel en kies met welke timmerpanelen jij het liefst aan de slag gaat. Heb je een keuze kunnen maken, dan kun je het online bestelproces doorlopen. Geef eenvoudig aan welke afmetingen je wenst en wij zagen alles op maat voor je. Indien gewenst kunnen wij je bestelling bezorgen op de gewenste locatie. Kom je de op maat gezaagde timmerpanelen liever halen bij ons filiaal? Dan zorgen wij er natuurlijk voor dat het voor je klaar staat.

Bestel jouw timmerpanelen op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel Timmerpanelen op maat!