Watervast en vochtwerend MDF, wat is het?

Wat is watervast MDF

Watervast MDF, ook wel bekend als MDF Exterieur, is een MDF plaat die geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes zowel binnen- als buitenshuis.

Watervast MDF wordt verlijmd met een watervaste lijmsoort en de persdruk ligt hoger dan bij gewoon MDF, net als bij vochtwerend MDF. Daarnaast zijn de houtvezels gemodificeerd om de vochtwerendheid nog meer te verhogen, waardoor watervast MDF dus toepasbaar is in buitenomstandigheden. De kern van de plaat is donkerbruin gekleurd, waardoor dit plaatmateriaal te onderscheiden is van gewoon MDF.

Bekijk alle MDF

Bewerken van watervast en vochtwerend MDF

MDF plaatmateriaal is gemakkelijk te bewerken. Het splintert niet als je gaat zagen of frezen en het oppervlak is glad, waardoor de plaat erg netjes kan worden afgelakt. Het is wel belangrijk om de plaat eerst goed te ontvetten. MDF heeft namelijk een sterk zuigende werking en zal dus, als het niet goed wordt ontvet, de verf erg snel opzuigen.

Om de vochtwerende eigenschappen van vochtwerend en watervast MDF tot hun recht te laten komen is het belangrijk om de plaat goed te dichten. De boven- en onderzijden kunnen worden gedicht met een grondlaag of een laklaag. De kopse kanten verdienen wat extra aandacht. Deze kan je het beste behandelen met een randsealer.

Toepassingen vochtwerend en watervast MDF

Watervast en vochtwerend MDF zijn op verschillende plekken en op meerdere manieren toe te passen. Vochtwerend MDF gebruik je in vochtige ruimtes binnenshuis en watervast MDF kan je ook buiten toepassen.

Voorbeelden van toepassingen van vochtwerend MDF zijn:

  • Badkamermeubels
  • Vensterbanken
  • Keukenkastjes
  • Scheidingswanden

Voorbeelden van toepassingen van watervast MDF zijn:

  • Tuinmeubels
  • Gevelbetimmering
  • Speeltoestellen
  • Reclameborden

Geïnteresseerd in vochtwerend en/of watervast MDF? Bekijk ons aanbod in de webshop! We zagen het plaatmateriaal tot op millimeter nauwkeurig op maat. Ook bieden we vele vormen en afwerkingen aan zodat de plaat helemaal naar jouw wens is. Wil je eerst het plaatmateriaal bekijken voordat je een bestelling doet? Vraag dan een sample aan!

Bekijk ons aanbod in de webshop! Vraag dan een sample aan!