Veelgebruikte toepassingen van MDF

Er zijn aardig wat toepassingen van MDF, ook wel Medium Density Fibreboard genoemd. MDF bestaat uit houtvezels die met lijm worden gemengd en vervolgens droog samen worden geperst tot een sterke plaat. Er zijn veel toepassingen van MDF te noemen, doordat het plaatmateriaal voor veel doeleinden uitstekende eigenschappen biedt. Wil jij met MDF aan de slag? Dan kun je natuurlijk online MDF kopen bij OPMAATZAGEN.nl. 

Bekijk ons assortiment aan MDF

Veelgebruikte toepassingen van MDF zijn afhankelijk van de soort

MDF is zeker niet standaard. Het is beschikbaar in veel verschillende soorten en de veelgebruikte toepassingen van MDF hangen hiermee samen. Als er vochtwerende kwaliteiten nodig zijn is MDF Vochtwerend V313 een goede keuze. Naast de vochtwerende variant is er ook een variant voor buitentoepassingen, namelijk MDF Exterieur. Voor de meeste extreme buitentoepassingen is er MDF Tricoya. Bij toepassingen waarbij brandvertragende kwaliteiten belangrijk zijn kan er worden gekozen voor MDF Brandvertragend.

Wil je aan de slag met MDF zonder formaldehyde? Dan kies je voor MDF Ecologique. Deze variant zie je vaak terug in plekken waar luchtzuiverheid enorm belangrijk is of er veel temperatuurwisselingen zijn, bijvoorbeeld in laboratoria en ketelbehuizingen. Voor de meer decoratieve toepassingen is er gekleurd MDF. Die zijn onder andere beschikbaar in zwart, grijs, rood, blauw, geel en bruin.

Wat zijn veelgebruikte toepassingen van MDF?

Er zijn ontzettend veel veelgebruikte toepassingen van MDF te noemen, vooral omdat MDF makkelijk bewerkt kan worden en goede eigenschappen biedt. Dit zijn de toepassingen MDF:

 • Deuren
 • Kasten
 • Uitvaartkisten
 • Deurlijsten en plinten
 • Keukenfrontjes
 • Meubelstukken
 • Wand- en plafonddecoraties
 • Ombouwen voor bedden
 • Toiletbrillen
 • Schoenhakken
 • Vensterbanken
 • Speelgoed
 • Trapleuningen

De belangrijke voordelen van MDF

Het is niet vreemd dat er erg veel veelgebruikte toepassingen van MDF zijn. Het plaatmateriaal biedt veel interessante voordelen. Zo kan het makkelijk worden gefreesd in de meest uiteenlopende vormen. Het materiaal splintert niet, doordat het bestaat uit een vezelstructuur die zeer fijn is. Je kunt alle verbindingssystemen gebruikten voor MDF en vrijwel alle diktes MDF zijn sterk genoeg voor constructieve interieurtoepassingen. Het plaatmateriaal krimpt en zwelt niet door wisselingen in temperatuur en vocht. Daarnaast is de buigsterkte van MDF zeer hoog. Het breekpunt ligt zeer hoog en je profiteert van een uitzonderlijke slijtvastheid van MDF. Het verzinken van schroeven in MDF is eveneens zeer eenvoudig.

Op maat gezaagd MDF bestellen bij OPMAATZAGEN.nl

Zoals je hebt gezien zijn er aardig wat veelgebruikte toepassingen van MDF. Heb je leuke ideeën opgedaan en wil je met je eigen project aan de slag? Of ga je juist iets unieks maken met MDF? Dan kun je bij ons natuurlijk op maat gezaagd MDF bestellen tegen een aantrekkelijke prijs. Je vindt diverse soorten MDF binnen ons online assortiment. Bestel online en geeft direct de gewenste afmetingen door aan ons. Wij zorgen ervoor dat de platen tot op de millimeter nauwkeurig op maat worden gezaagd voor je. Heb je nog vragen over MDF of over de veelgebruikte toepassingen van MDF? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn je graag van dienst.

Bestel jouw MDF op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel MDF op maat!