Trespa® Izeon® Antraciet

Thuiswinkel waarborg

Productinformatie

Korte specificaties

Uitstraling

Mat

Type

Trespa® Izeon®

Variant

Trespa® Izeon® Antraciet

Toepassing

Buiten

Kleur

Zwart / Grijs

Gegrond

Nee

Keurmerk

FSC® 100%

Type toplaag

EBC laklaag

Toplaag

1 zijde

Belangrijke informatie

 • Glad oppervlak
 • Bestand tegen zon en water
 • Sterk plaatmateriaal
 • Geen nabehandeling nodig
 • In meerdere kleuren beschikbaar
 • Makkelijk schoon te maken
 • Bewerken is wat moeilijker

Beschrijving

Trespa® is hét merk voor HPL platen van uitstekende kwaliteit. HPL platen zijn glad, oersterk en beschikbaar in vele kleuren en afwerkingen. De platen zijn gemaakt door een kernlaag van papier en houtvezels te doordrenken met fenolhars en onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Deze kernlaag is daarna voorzien van een beschermende toplaag aan de boven- en onderkant. Trespa® en andere HPL platen zijn bedoeld voor afwerkingen buitenshuis, maar kunnen ook prima binnenshuis gebruikt worden. Trespa® Meteon® is de HPL plaat van Trespa® die beschikbaar is in heel veel verschillende kleuren. Ideaal voor de mooiste afwerkingen van gevels en dakkapellen, maar ook douchecabines en toiletgroepen.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

UitstralingMat
Type Trespa® Izeon®
VariantTrespa® Izeon® Antraciet
ToepassingBuiten
KleurZwart / Grijs
GegrondNee
KeurmerkFSC® 100%
Type toplaagEBC laklaag
Toplaag1 zijde

Toepassingen

 • Gevelbekleding
 • Boeidelen
 • Douchecabines
 • Luifels
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

Trespa® Izeon® platen op maat online bestellen

Trespa® is hét merk voor kunststof HPL-platen van uitstekende kwaliteit. HPL-platen zijn glad, oersterk en beschikbaar in vele kleuren en afwerkingen. Trespa® en andere HPL-platen zijn bedoeld voor afwerkingen buitenshuis, maar kunnen ook prima binnenshuis gebruikt worden. Trespa® Izeon® is de variant die beschikbaar is in diverse RAL-basiskleuren. Trespa® Izeon® is voor gebruik buitenshuis ideaal voor onder andere gevelafwerkingen, boeidelen (dakranden) en dakkapellen.

Trespa® Izeon®: wat is het?

Trespa platen zijn kras- en stootvast en beschermd tegen zonlicht en vocht. Ideaal dus voor buitentoepassingen. De levensduur van Trespa platen is 30 jaar en vergt bijna geen onderhoud. De platen zijn gemaakt door een kernlaag van papier en houtvezels te doordrenken met fenolhars en onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Deze kernlaag is daarna voorzien van een beschermende toplaag aan de boven- en onderkant. De kern van Trespa® bestaat uit een donkere laag, de toplagen zijn afgewerkt met een specifieke (RAL) kleur.

Beschikbare diktes Trespa® Izeon® antraciet

Trespa antraciet heeft een standaard dikte van 6 mm.

Bewerken van Trespa® Izeon®

Trespa® is wat lastiger te bewerken dan de doorsnee houten plaatmaterialen. Trespa® met een handzaag op maat zagen raden we sterk af. Het kan het beste met een decoupeerzaag of een cirkelzaag bewerkt worden. Het is daarom extra handig dat wij het voor jou nauwkeurig op maat zagen! Trespa® is vast te zetten met speciale Trespa® schroeven of met lijm, bijvoorbeeld paneltack. Bij het lijmen van Trespa® is schuren en voorbehandelen met primer voor paneltack wel nodig.

Specifieke toepassingen van Trespa® Izeon®

Trespa kan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden, perfect als je een plaat nodig hebt die tegen weersinvloeden bestand moet zijn. Voorbeelden zijn: boeidelen, gevelplaten en windveren. Het is enkel geschikt voor decoratieve toepassingen.

Alternatieven voor Trespa® Izeon®

Is Trespa® toch niet het juiste plaatmateriaal? Voor plaatmateriaal geschikt voor constructieve doeleinden, is multiplex okoumé de betere keuze. Een ander makkelijk toe te passen plaatmateriaal voor buiten is MDF tricoya. Of bekijk de andere beschikbare Trespa® platen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet