Veelgebruikte toepassingen van spaanplaat

De veelgebruikte toepassingen van spaanplaat zijn veelzijdig, zeker wanneer het wenselijk is dat het eindproject niet te veel weegt. Spaanplaat is namelijk een zeer licht plaatmateriaal. Spaanplaat wordt daarom ook veel gebruikt voor het maken van meubels. Het is goed om te weten dat er meerdere varianten van spaanplaat zijn. Voor bepaalde veelgebruikte toepassingen van spaanplaat kun je het best voor een specifieke variant kiezen. Uiteraard vertellen wij je meer over de diverse varianten. Wil je hoogwaardig spaanplaat kopen? Dan kun je bij OPMAATZAGEN.nl terecht. Wij zagen het plaatmateriaal op maat zoals jij het wilt, zodat je zelf geen energie meer hoeft te stoppen in het zaagwerk. Natuurlijk kunnen wij je bestelling bezorgen op het gewenste adres. Wil je het op maat gezaagde spaanplaat liever ophalen bij onze vestiging? Dan is dat ook geen probleem.

Bekijk ons hele assortiment!

Hoe spaanplaat wordt gemaakt

Spaanplaat wordt gemaakt van houtspaanders. Spaanders zijn hele kleine stukjes hout en dit betekent dat spaanplaat in de basis een vezelplaat is, een plaat gemaakt van houtvezels. De spaanders worden tijdens het productieproces vermengd met een bindmiddel. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor het gebruik van kunsthars. Vervolgens worden ze op warme temperatuur samengeperst. Dit resulteert in een sterk plaatmateriaal dat, zeker in vergelijking tot veel andere plaatmaterialen, zeer licht van gewicht is.

Diverse soorten spaanplaat voor diverse toepassingen

Spaanplaat is beschikbaar in veel verschillende varianten. Voor diverse veelgebruikte toepassingen van spaanplaat is een speciale soort spaanplaat nodig. Er is bijvoorbeeld een groen gekleurde variant, die speciale vochtwerende kwaliteiten heeft. Daarnaast zijn er  varianten met een afgewerkt toplaag. Deze toplagen zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en structuren.

Afwerkbanden bij veelgebruikte toepassingen van spaanplaat

Bij veel toepassingen van spaanplaat is het vaak nodig om zichtkanten netjes af te werken. Dan kun je ervoor kiezen om ABS band aan te laten brengen. ABS is een kunststofsoort die extreem sterk is. Hierdoor zorgt dit materiaal voor een optimale bescherming van de spaanplaatranden.

Er worden vaak meubels gemaakt van spaanplaat

Onder de veelgebruikte toepassingen van spaanplaat vinden we vooral het maken van meubelstukken. Er zijn speciale soorten spaanplaat die al voorzien zijn van een decoratief oppervlak. Deze varianten zijn makkelijk te gebruiken voor het maken van meubelstukken. Je hoeft er niet veel meer aan te doen, omdat deze platen van een harde buitenlaag zijn voorzien.

Bekijk ons assortiment aan meubels!

Lichtgewicht kwaliteiten voor veelgebruikte toepassingen van spaanplaat

Wanneer we kijken naar de veelgebruikte toepassingen van spaanplaat, dan zien we dat men vooral kiest voor spaanplaat door de lichtgewicht kwaliteiten. Spaanplaat is vaak van populierenhout gemaakt, waardoor het zeer licht is. Dit is een ideale kwaliteit wanneer meubelstukken vaker moeten worden verplaatst, bijvoorbeeld. Onder de veelgebruikte toepassingen van spaanplaat vinden we onder andere het maken van kasten, bureau’s, ledikanten en bureaubladen. Voor meubels wordt vaak gekozen voor een gemelamineerde spaanplaat. Bij OPMAATZAGEN.nll kun je diverse varianten vinden binnen het assortiment. Wij kunnen je uiteraard adviseren bij het maken van een keuze wanneer je hier behoefte aan hebt.

Spaanplaat kopen voor diverse toepassingen

Hebben de veelgebruikte toepassingen van spaanplaat je geïnspireerd en ben je van plan te gaan starten aan je eigen project van spaanplaat? Dan kun je bij OPMAATZAGEN.nl spaanplaat kopen voor diverse toepassingen, zowel voor de veelgebruikte toepassingen van spaanplaat als voor de minder voorkomende toepassingen. Tijdens het bestelproces kun je invoeren hoe groot de platen moeten zijn. Wij zagen de platen dan netjes voor je op maat. Dit is een onderdeel van onze veelzijdige service. Je kunt bij ons op maat gezaagd spaanplaat bestellen en het bij onze vestiging op komen halen. Indien gewenst kunnen wij ook regelen dat het plaatmateriaal wordt bezorgd op de gewenste locatie. Heb je nog vragen over de veelgebruikte toepassingen van spaanplaat of over het plaatmateriaal zelf? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bestel jouw spaanplaat op maat bij OPMAATZAGEN.nl Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel spaanplaat op maat!