Veelgebruikte toepassingen van OSB

De veelgebruikte toepassingen van OSB zijn uiteenlopend, maar één van de meest gebruikte toepassingen is wel het realiseren van goede ondervloeren. Hier is OSB, ook wel Oriented Strand Board, namelijk uitermate geschikt voor. Er zijn veel verschillende veelgebruikte toepassingen van OSB, omdat er door de jaren heen steeds meer mogelijke toepassingen zijn ontdekt. Het is dan ook zo dat het plaatmateriaal al erg lang bestaat. Wil jij met OSB gaan klussen? Dan kun je bij OPMAATZAGEN.nl OSB bestellen van goede kwaliteit. Wij bieden je een zeer complete service, inclusief het op maat zagen van al ons plaatmateriaal, waaronder uiteraard ook OSB. Bestel online en laat alles voor je op maat zagen om jezelf tijd en moeite te besparen. Wij kunnen je bestelling bezorgen. Zo bieden wij je altijd een service die goed bij jou past.

Bekijk hier OSB op onze webshop 

Wat zijn de voordelen van OSB?

Voor diverse veelgebruikte toepassingen van OSB werd voorheen gekozen voor het gebruik van multiplex. Op bepaalde vlakken heeft OSB dus het gebruik van multiplex overgenomen. Dit heeft vooral te maken met de voordelen van OSB ten opzichte van multiplex of triplex. Zo wordt er bij de productie van multiplex twee keer meer energie verbruikt dan bij het produceren van OSB, waardoor OSB een duurzamere en goedkopere keuze is. Daarnaast heeft OSB ook betere isolerende eigenschappen in vergelijking met multiplex. Multiplex heeft een veel mooiere egaler uiterlijk, maar voor veel constructieve toepassingen speelt dat geen rol. Bij deze toepassingen wordt OSB vaak gebruikt.

Diverse klassen voor veelgebruikte toepassingen van OSB

OSB is beschikbaar in meerdere klassen. Voor diverse veelgebruikte toepassingen van OSB is het belangrijk om hierop te letten bij de aanschaf van het plaatmateriaal. Wil je de OSB platen in droge én vochtige omstandigheden kunnen gebruiken voor constructies die zwaar belast worden? Dan kies je het best voor de klasse OSB 3. Voor dragende constructies die niet specifiek zwaar worden belast, kun je kiezen voor OSB 2. Tot slot is er klasse OSB 1. Deze variant is uitsluitend geschikt voor gebruik binnenshuis, in droge ruimten, en kan niet worden toepast voor last dragende constructies. Deze klasse OSB wordt gebruikt voor decoratieve toepassingen. Er is ook nog OSB 4, wat extra sterk is, maar die is specifiek gemaakt om aan bepaalde eisen te voldoen in landen als Frankrijk en daardoor niet breed beschikbaar in Nederland. In Nederland is OSB 3 de sterkste, meest voorkomende variant. Dit is ook de variant die je bij ons kunt bestellen.

Eén van de veelgebruikte toepassingen van OSB: ondervloeren

OSB kun dus veelzijdig worden toegepast. Eén van de veelgebruikte toepassingen van OSB, en misschien wel de meest gebruikte toepassing, is het gebruik van het plaatmateriaal als ondervloer. Voorheen werden ondervloeren vaak gemaakt van multiplex, maar in de praktijk blijkt dat OSB als ondervloer betere kenmerken en eigenschappen laat zien. Woon je in een appartement en heb je ook buren onder je wonen? Dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat zij zo min mogelijk last hebben van geluiden die jij produceert op de vloer, zoals voetstappen wanneer je schoenen draagt. OSB platen voorkomen dat je buren gaan klagen over geluidsoverlast. OSB platen hebben uitstekende isolerende eigenschappen en kunnen geluiden goed absorberen. Door de hoge kwaliteit, de isolerende werking en de duurzaamheid is OSB dus een uitstekende keuze voor het realiseren van een ondervloer. Als je het combineert met zachtboard, wat een nóg beter isolerende werking heeft, stook je niet meer voor de buren en hebben zij ook geen last meer van jou!

OSB platen op maat laten zagen door OPMAATZAGEN.nl

In het verleden waren OSB platen uitsluitend te koop in een standaardmaat. Uiteindelijk moest je eigenlijk altijd zelf nog zaagwerk verrichten om de platen goed passend te maken voor jouw project. OPMAATZAGEN.nl wil je deze moeite besparen. Wij kunnen de OSB platen op maat zagen voor je, als onderdeel van onze veelzijdige service. Je kunt bij ons hoogwaardige en duurzame OSB platen kopen tegen een scherpe prijs en deze vervolgens direct op de juiste maat laten zagen door onze professionals. Heb je nog vragen over de veelgebruikte toepassingen van OSB, over het plaatmateriaal zelf of over onze service? Dan kun je natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bestel jouw OSB op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel OSB op maat!