Veelgebruikte toepassingen van multiplex

De veelgebruikte toepassingen van multiplex zijn veelzijdig. Dit heeft vooral te maken met het feit dat multiplex goed te bewerken is en uitstekende eigenschappen bezit. Hierdoor is multiplex voor de meest uiteenlopende doeleinden geschikt. Wanneer je met multiplex platen aan de slag wilt, dan kun je deze natuurlijk voordelig bestellen bij OPMAATZAGEN.nl. Wij bieden een ruim en goed gevarieerd assortiment plaatmateriaal, waaronder een divers aanbod aan multiplex. Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat, zodat jij geen zaagwerk meer hoeft te verrichten. Bestel eenvoudig online en laat het door ons thuisbezorgen.

Veelgebruikte toepassingen van multiplex en triplex

Er zijn aardig wat veelgebruikte toepassingen van multiplex bekend en deze worden vaak gecombineerd met de toepassingen van triplex. Hier is een belangrijke reden voor. Voorheen werd er gesproken van triplex wanneer het plaatmateriaal drie lagen houtfineer bevatten. Waren er meer houtfineerlagen aanwezig binnen de plaat, dan werd er gesproken van multiplex. Tegenwoordig worden de termen multiplex en triplex niet zo vaak meer gescheiden. Hierdoor zijn de veelgebruikte toepassingen van multiplex in de basis hetzelfde als de veelgebruikte toepassingen van triplex.

Bestel multiplex op maat!

Wat zijn de belangrijkste voordelen van multiplex?

Het feit dat er behoorlijk wat veelgebruikte toepassingen van multiplex kunnen worden opgenoemd komt vooral door de grote hoeveelheid voordelen van dit plaatmateriaal. Wanneer we kijken naar de belangrijkste voordelen van multiplex, zien we dat het materiaal veel minder werkt onder invloed van temperatuur en vocht dan massief hout. Multiplex zorgt ervoor dat hout efficiënter wordt gebruikt, doordat de binnenlagen gemaakt kunnen worden van de minder kwalitatieve delen van de boom. Hierdoor is het een duurzaam materiaal. In bepaalde richtingen is multiplex sterker dan massief hout in dezelfde dikte. Dit komt door de kruislingse verlijming van de fineerlagen. In vergelijking tot MDF, eveneens een veelgemaakte keuze, is multiplex sterker, heeft het nog steeds de uitstraling van hout en kan het meer gewicht dragen. Multiplex is beschikbaar in veel verschillende diktes, waardoor het makkelijk toe te passen is binnen de meest uiteenlopende projecten.

De veelgebruikte toepassingen van multiplex in diverse houtsoorten

Multiplex wordt gemaakt van verschillende houtsoorten. Elke houtsoort draagt specifieke eigenschappen met zich mee en daarom hebben verschillende multiplex platen dus ook specifieke eigenschappen. De veelgebruikte toepassingen van multiplex kunnen dan ook per houtsoort verschillen. Oorspronkelijk werden multiplex platen gemaakt van berkenhout. Later kwamen er ook varianten van okoumé en populierenhout.

Wat zijn veelgebruikte toepassingen van multiplex?

Afhankelijk van de soort multiplex zijn er veel verschillende veelgebruikte toepassingen. Zo is er een variant multiplex van populierenhout dat vaak wordt toegepast wanneer gewicht een belangrijke rol speelt. Voor toepassingen in vochtige ruimten, zoals voor een meubelstuk voor de badkamer, is er Multiplex Okoumé. Een deel van de veelgebruikte toepassingen is constructief. Dit zijn toepassingen waarbij de kracht van het plaatmateriaal een belangrijke rol speelt. Deze varianten worden gebruikt voor onder meer het maken van verpakkingen en voor niet-zichtbare bouwtoepassingen. Voor (bouw)projecten waarbij het multiplex in het zicht komt wordt er vaak gekozen voor decoratieve multiplex. Dit plaatmateriaal is mooier om te zien, vaak omdat het voorzien is van edelfineren. In ons assortiment zijn vooral deze multiplex varianten opgenomen.

Speciale bewerkingen voor diverse toepassingen

Niet iedere soort multiplex is geschikt voor bepaalde toepassingen van multiplex. In bepaalde gevallen moet de plaat voorzien zijn van een bepaalde bewerking of afwerking voordat het geschikt is. Zo wordt multiplex ook vaak gebruikt voor het realiseren van vloeren, waarbij het belangrijk is dat de vloeren niet glad worden. In dit geval is er een speciale multiplex variant met een antislipfilm beschikbaar. Voor het maken van een bekisting van multiplex wordt vaak gekozen voor platen met een gladde film, wat ook wel betonplex wordt genoemd.

Multiplex wordt het meest gebruikt in de bouw

Zeker in de bouwsector vinden we een groot aantal veelgebruikte toepassingen van multiplex. Zo wordt er vaak voor multiplex gekozen voor het maken van een bekisting voor het storten van beton, ofwel voor het realiseren van betonfunderingen. Daarnaast wordt er ook vaak de basis van een dak gemaakt van multiplex, omdat dit een logische keuze is met het oog op de hoge kwaliteiten en de duurzaamheid van multiplex.

Wil jij ook met multiplex aan de slag?

Zoek jij hoogwaardig plaatmateriaal voor één van de veelgebruikte toepassingen van multiplex of wil jij misschien wel multiplex kopen voor een toepassing die een stuk unieker is? In beide gevallen ben je natuurlijk aan het juiste adres bij OPMAATZAGEN.nl. Wij bieden je een ruim assortiment multiplex van hoge kwaliteit. Bestel online en laat alles door onze professionals op maat zagen voor je. Dat bespaart jou veel tijd en moeite. Je kunt direct met de multiplex platen aan de slag. Wij kunnen je bestelling bezorgen. Heb je vragen over de veelgebruikte toepassingen van multiplex, over de soorten multiplex of over onze service? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Bestel jouw multiplex op maat bij OPMAATZAGEN.nl Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel Multiplex op maat!