Veelgebruikte toepassingen van meubelpanelen

Meubelpanelen worden uiteraard gebruikt bij het maken van meubels. In dit artikel lees je bij wat voor meubels deze panelen worden gebruikt en wat de eigenschappen van deze meubelpanelen zijn. Natuurlijk kun je bij OPMAATZAGEN.nl uitstekend terecht voor de aanschaf van op maat gezaagde meubelpanelen. Je bestelt bij ons eenvoudig online, tegen een aantrekkelijke prijs, en je profiteert van een zeer complete service.

Bekijk al onze Meubelpanelen

Enkele van de veelgebruikte toepassingen van meubelpanelen

We vinden eindeloos veel soorten meubels onder de veelgebruikte toepassingen van Meubelpanelen. Deze panelen worden vaak gebruikt voor het maken van bureaus, werktafels, werkbladen, keukenkasten, boekenkasten, televisiemeubels en bedden. Daarnaast worden er ook krukjes, stoelen en bijvoorbeeld voetenbanken van meubelpanelen gemaakt. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het kan gemaakt worden van meubelpanelen. Wil jij aan de slag met één van de veelgebruikte toepassingen van meubelpanelen? Dan kun je bij ons voordelig het benodigde plaatmateriaal kopen. OPMAATZAGEN.nl heeft een veelzijdig assortiment plaatmaterialen online staan. Je kunt bij ons onder meer meubelpanelen en timmerpanelen kopen van hoge kwaliteit. Hierdoor weet je zeker dat je aan de slag gaat met materialen die jarenlang mooi blijven.

De opbouw van meubelpanelen

Meubelpanelen zijn opgebouwd uit smalle latjes massief hout. Deze smalle latjes vormen dus samen een sterk en duurzaam paneel. Waarom is er nu niet voor gekozen om de meubelpanelen te maken uit een enkel stuk massief hout? Dit heeft een belangrijke reden. Massief hout heeft de eigenschap te werken onder invloed van vocht en temperatuurwisselingen. Wanneer het hele paneel uit één stuk massief hout zou bestaan zou het enorm kostbaar zijn en dan zouden de panelen heel erg werken. Dit is niet handig en levert de nodige problemen op. Zo zouden kastdeurtjes ineens niet meer kunnen sluiten of er ontstaat juist een spleet waardoor je de kast in zou kunnen kijken als de deurtjes gewoon dicht zitten. Om dergelijke problemen te voorkomen is er gekozen voor het gebruik van smalle latjes. Dit zorgt ervoor dat de meubelpanelen minder werken én scherper zijn geprijsd.

Meubelpanelen met een coating

Meubelpanelen van geperst hout worden van een coating voorzien. Een heel bekende variant hiervan is het witte meubelpaneel. Deze panelen zijn voorzien van een gladde, glimmende coating. Dit is een ideale keuze wanneer je witte meubelstukken wilt maken, je hoeft ze dan niet zelf nog wit te schilderen! Wel is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan het afwerken van deze meubelpanelen. Omdat deze meubelpanelen op maat worden gezaagd zit er geen afwerking aan de kopse kanten. Tijdens het bestellen kun je ABS band op de kopse kanten laten aanbrengen. Dit werkt de kopse kanten helemaal af.

Meubelpanelen een andere kleur geven

Onder de veelgebruikte toepassingen van de Meubelpanelen vinden we natuurlijk vooral meubelstukken. Als er iets belangrijk is bij het maken van meubelstukken, dan is het uiteraard wel dat de uiteindelijke meubels goed passen bij de rest van het interieur. Dit kan betekenen dat de meubelstukken een andere kleur moeten krijgen dan de kleur van de meubelpanelen. Dit is gelukkig makkelijk te realiseren. Je kunt de meubelpanelen eenvoudig schilderen met bijvoorbeeld een krijtverf om deze de gewenste kleur te geven. Hierbij gaat uiteraard de natuurlijke uitstraling wel verloren. Je kunt ook gebruik maken van een gekleurde lak of beits om de meubelpanelen een andere look te geven die beter past bij het bestaande interieur. Meubelpanelen van geperst hout (waaronder Spaanplaat Gemelamineerd) zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en met diverse structuren, deze panelen hoeven dus in de meeste gevallen niet meer geschilderd te worden.

Meubelpanelen voordelig bestellen bij OPMAATZAGEN.nl

Heb jij je laten inspireren door de veelgebruikte toepassingen van meubelpanelen en beginnen je handen te kriebelen? Wacht dan niet langer en bestel de gewenste meubelpanelen online bij OPMAATZAGEN.nl. Wij zagen de panelen voor je op maat, zodat je er direct mee aan de slag kunt gaan voor jouw project. Weet je niet goed welke variant je het best kunt gebruiken of hoe je de gekozen meubelpanelen het best kunt bewerken? Dan adviseren wij je graag. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze ervaren medewerkers informeren en adviseren je graag.

Bestel jouw meubelpanelen op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel meubelpanelen van massief hout op maat!