Veelgebruikte toepassingen van betonplex

De veelgebruikte toepassingen van betonplex zijn gevarieerd, vooral omdat er met dit materiaal veel mogelijk is. Een groot deel van de veelgebruikte toepassingen van betonplex betreft toepassingen binnenshuis, ofwel in droge ruimten, maar het is zeker ook mogelijk om betonplex toe te passen in vochtige ruimten of zelfs buiten, afhankelijk van de gebruikte houtsoort. Er zijn namelijk meerdere soorten betonplex beschikbaar. Wanneer jij met betonplex aan de slag wilt, dan kun je dit plaatmateriaal voordelig bestellen bij OPMAATZAGEN.nl. Wij hebben diverse soorten betonplex op voorraad en zagen alles voor je op maat als je dat wilt. Bekijk ons ruime assortiment en plaats eenvoudig je bestelling. Wij gaan direct voor je aan de slag!

Bekijk hier alle Betonplex in onze webshop

Enkele veelgebruikte toepassingen van betonplex

Zoals gezegd zijn er veel verschillende veelgebruikte toepassingen van betonplex. Voorheen werkten vooral bedrijven ermee, maar tegenwoordig kiezen steeds meer particulieren ook voor het gebruik van betonplex bij diverse projecten. Zo worden er onder meer keukenbladen, bureaubladen en werkbladen van betonplex gemaakt. Daarnaast wordt betonplex ook veel gebruikt voor het realiseren van een vloer in een voertuig, zoals in een bestelwagen, of om een vloer in een aanhanger mee te bekleden. Al veel honden hebben een mooi hondenhok van betonplex gekregen, binnen of buiten, en ook andere dierenverblijven zijn makkelijk te maken met betonplex. Uiteraard kun je ook prima meubelstukken van betonplex maken.

De meest bekende toepassing van betonplex

Wanneer we kijken naar de veelgebruikte toepassingen van betonplex, dan zien we veel toepassingen in de bouw voorkomen. Hier vinden we ook de meest bekende toepassing van betonplex. Dit is namelijk het maken van bekistingen voor het storten van beton. Omdat betonplex voorzien is van een epoxylaag kan effectief worden voorkomen dat het beton aan het plaatmateriaal hecht. Hierdoor is het plaatmateriaal ideaal voor dit doeleinde. Doordat het betonplex niet hecht aan het beton kunnen ze meerdere malen worden ingezet, mits ze goed behandeld worden. Door de hoge kwaliteit en de optimale sterkte van betonplex blijft het plaatmateriaal een veelgebruikte variant in de bouwsector.

Diverse varianten van betonplex

betonplex is een plaatmateriaal dat voorzien is van een epoxylaag. Dit is de laag die ervoor zorgt dat beton niet aan het materiaal hecht. Deze afwerklaag maakt de platen ook extra glad. Onder de veelgebruikte toepassingen van betonplex vinden we daarom ook de glijbanen en andere speeltoestellen voor kinderen. Hiervoor wordt een speciale variant van betonplex gebruikt, namelijk Betonplex Antislip. Deze variant heeft een profiel, waardoor je er minder snel op uitglijdt. Ideaal voor op een speelplatform dus!

Betonplex kan gemaakt worden uit verschillende materialen
Wat ook niet standaard is bij betonplex is het materiaal waar het van gemaakt is. Ook hier zijn meerdere varianten in te vinden. De multiplex kern kan gemaakt zijn van verschillende houtsoorten. De meest bekenden zijn berken multiplex en hardhout multiplex. Betonplex Berken kan in elke situatie worden toegepast, mits de kopse kanten goed worden behandeld. Betonplex hardhout kan in vochtige en droge ruimtes binnenshuis worden toegepast, aangezien er veel spanning op de plaat staat en hierdoor de kans op splijten wat hoger is dan bij berken betonplex.

Behandeling van de kopse kanten van de platen

Betonplex is in principe waterdicht, maar er wordt dan gesproken over ‘spatwaterdicht’. Dit betekent dat betonplex wel aan kwaliteit kan gaan verliezen wanneer het voortdurend wordt blootgesteld aan veel water. Een veelgebruikte toepassing van betonplex is bijvoorbeeld het aquarium. Veel mensen die zelf een aquarium willen bouwen gebruiken hiervoor betonplex. Het plaatmateriaal wordt dan voortdurend aan een grote hoeveelheid water blootgesteld. In dit geval is het wel aan te raden om te zorgen voor een extra behandeling van de kopse kanten van de platen. Zorg ervoor dat je de kopse kanten altijd eerst waterdicht maakt voordat je deze gaat verlijmen voor het maken van bijvoorbeeld een aquarium. Zo voorkom je dat het plaatmateriaal snel aan kwaliteit gaan verliezen omdat er toch vocht in de plaat weet te trekken. Dit kun je doen met een randsealer.

Op maat gezaagd betonplex kopen bij OPMAATZAGEN.nl

Bij OPMAATZAGEN.nl kun je voordelig online betonplex van hoge kwaliteit kopen. Tijdens het doorlopen van het bestelproces krijg je ook de optie te zien om aan te geven in welk formaat je het plaatmateriaal nodig hebt. Als je dit invult, dan zorgen wij ervoor dat de betonplex platen nauwkeurig op maat worden gezaagd voor je. Wij maken je bestelling op korte termijn in orde, waarna je deze op kunt halen op onze locatie. Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om je order met op maat gezaagd betonplex te laten bezorgen. Wil jij betonplex bestellen voor de veelgebruikte toepassingen van betonplex of voor een unieke toepassing? Bestel dan online. Heb je eerst nog vragen of wil je advies van ons? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bestel jouw betonplex op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel Betonplex op maat!